ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Ανοικτή Επιστολή του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου “Ο Κολοσσός”»

Το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου «Ο Κολοσσός» απέστειλε ανοιχτή επιστολή σε τοπικούς φορείς ώστε να γνωστοποιήσει το ζήτημα της δύσκολης έως και πολλές φορές αδύνατης πρόσβασης των τουριστικών λεωφορείων σε ξενοδοχείο της περιοχής «Πεύκους» και ζητά την άμεση παρέμβασή τους.

 

Παρατίθεται η επιστολή:

ΠΡΟΣ

Δήμο Ρόδου

Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Δημοτικής Ενότητας Λινδίων, κο Κολιάδη

Πρόεδρο Κοινότητας Λίνδου, κο Λάμπη

Ιδιοκτήτη Ξενοδοχείου Matina Pefkos Aparthotel

Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου

Πανδωδεκανησιακό Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Θέμα: «Πρόσβαση τουριστικών λεωφορείων στο Ξενοδοχείο Matina στη θέση Πεύκους»

 

Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ένα χρόνιο ζήτημα που απαιτεί την άμεση παρέμβασή σας, αφού κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο έντονο, και μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί οριστική λύση. Το ζήτημα αφορά την αποβίβαση και επιβίβαση των πελατών-τουριστών του ξενοδοχείου Matina Pefkos Aparthotel.

Και συγκεκριμένα, ο δρόμος που οδηγεί από και προς το ξενοδοχείο είναι αρκετά στενός και συνήθως υπάρχουν και σταθμευμένα ι.χ αυτοκίνητα καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη τη διέλευση των τουριστικών λεωφορείων.

Σε περίπτωση που συναντηθούν στη συγκεκριμένη διαδρομή ένα λεωφορείο και ένα ι.χ αυτοκίνητο διερχόμενα από αντίθετες κατευθύνσεις, αναγκαστικά ο ένας από τους δύο πρέπει να κινηθεί με όπισθεν για αρκετά μέτρα ώστε να ξεμπλοκάρουν. Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη εφόσον η πλατεία που είναι μετά το ξενοδοχείο και δίπλα στην παραλία, είναι γεμάτη με σταθμευμένα ι.χ αυτοκίνητα κάνοντας ακατόρθωτη  την αναστροφή των τουριστικών λεωφορείων μιας και ο δρόμος από και προς το ξενοδοχείο είναι αδιέξοδο και η πλατεία αυτή αποτελεί το μοναδικό σημείο που μπορεί το λεωφορείο να κάνει αναστροφή.

Θα θέλαμε λοιπόν την άμεση παρέμβασή σας, ώστε στο συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής, να απαγορευθεί η στάθμευση των ι.χ. αυτοκινήτων. Επίσης να μεριμνήσετε ώστε να υπάρχει χώρος στην πλατεία της παραλίας για την αναστροφή των τουριστικών λεωφορείων αφού σε περίπτωση κωλύματος του λεωφορείου υπάρχει κίνδυνος οι επιβάτες να χάσουν ακόμη και την πτήση τους.

Επειδή, λοιπόν, καθημερινά ως Σωματείο γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων των συναδέλφων για τη συγκεκριμένη περιοχή, ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου αποφάσισε για λόγους ασφάλειας των μελών μας και των επιβατών που μεταφέρουμε, πως εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν απομακρυνθούν τα ι.χ. από τον δρόμο και δεν υπάρξει μέριμνα του χώρου αναστροφής των λεωφορείων στην πλατεία της παραλία μέσα στις επόμενες ημέρες, δεν θα εκτελούνται δρομολόγια από και προς το ξενοδοχείο. Σε αντίθετη περίπτωση, οι επιβάτες των λεωφορείων θα αποβιβάζονται και θα επιβιβάζονται στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην παραλία και θα μεριμνήσετε εσείς για τη μεταφορά τους από και προς το ξενοδοχείο σας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                                       ΚΟΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ