ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντί NAVTEX από την Ελλάδα για μεγάλη αεροναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά

FILE PHOTO: A woman looks through binoculars as Greek and French vessels sail in formation during a joint military exercise in Mediterranean sea, in this undated handout image obtained by Reuters on August 13, 2020. Greek Ministry of Defence/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY/File Photo/File Photo

Μήνυμα στην Τουρκία μετά την παράταση της παράνομης NAVTEX της στέλνει η Ελλάδα. Με αντί NAVTEX δεσμεύεται περιοχή για να γίνει μεγάλη αεροναυτική άσκηση, με ελληνικά πυρά.

Με τη νέα NAVTEX δεσμεύονται από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου οι περιοχές ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και νοτίως Καστελορίζου.

 

Η κίνηση από την Ελλάδα έρχεται σχεδόν 24 ώρες αφού η Τουρκία ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την παράνομη NAVTEX για το… σουλάτσο του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, η οποία έληγε το βράδυ της Κυριακής. Η Τουρκία επέκτεινε τη NAVTEX της έως τις 27 Αυγούστου.

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν την συγκεκριμένη απόφαση τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι η αναφορά της Τουρκίας στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική.

«Η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της το μόνο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική. Με τη συμπεριφορά αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια», ανέφεραν σχετικά.newsit.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ