ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αντώνης Αρφαράς, υποψήφιος πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Ρόδου της Νέας Δημοκρατίας «Η ισχύς εν τη ενώσει!»

«Η ΔΗΜΤΟ ως κομματική οργάνωση έρχεται για να αποτελέσει τοπικά την φωνή της μεγάλης μας Δημοκρατικής παράταξης σε άμεση επικοινωνία με τους πολίτες όλου του νησιού αξιοποιώντας τις ιδιαιτερότητες προτεραιότητες και ανάγκες επιβεβαιώνοντας στο έπακρον τον λαϊκό χαρακτήρα της ΝΔ!»
Αυτό δηλώνει κατηγορηματικά στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ο υποψήφιος πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Ρόδου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Αρφαράς. Μπορεί να είναι μοναδική η υποψηφιότητά του, όμως έχει πολλά να προσφέρει στα εσωκομματικά και μάλιστα όπως δηλώνει, «μας ενώνει ένας και μοναδικός σκοπός και στόχος και αυτόν θα υπηρετήσουμε!»
Όσον αφορά το επόμενο βήμα μετά τις εσωκομματικές εκλογές, που είναι το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Αρφαράς ξεκαθαρίζει ότι εκεί, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να αναδείξουμε τις ιδιαιτερότητες τις προτεραιότητες και τις αναγκαιότητες της Δωδεκανήσου για τους ελληνικούς αυτούς φάρους στην θύελλα της ιστορίας μας που είναι τα νησιά μας.

Κύριε Αρφαρά, είστε μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος για τη νέα ενιαία ΔΗΜΤΟ στο νησί της Ρόδου στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. που θα διεξαχθούν στις 24 Οκτωβρίου. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση; Ήσασταν ενεργός και πάντα παρών στην τοπική αυτοδιοίκηση και στα κομματικά.

Οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στις 24/10/2021 αποτελούν για μένα μια πρόκληση στην οποίαν δεν θα μπορούσα να αντισταθώ. Πιστός μαχητικός και αταλάντευτος στα πολιτικά μου ιδεώδη ακολούθησα αυτό το εθελούσιο πρόσταγμα της ψυχής μου πιστεύοντας ακράδαντα πως έχω πολλά ακόμα να προσφέρω στην ΝΔ τους συμπολίτες και τον τόπο μου. Υπηρετώντας απ΄αυτό το ιδιαίτερο και σημαντικής σπουδαιότητας μετερίζι επιθυμώ να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να δώσω μαζί με άξιους συνεργάτες σάρκα και οστά στις προσδοκίες και τα οράματα της παράταξης στην οποίαν ανήκω και αφορούν ιδιαίτερα το νησί μας <την Ρόδο μας>. Η ενιαία ΔΗΜΤΟ της ΝΔ με έναν εξόχως ευαίσθητο βαρύνοντα και αποφασιστικό χαρακτήρα απαιτεί εμπειρία καλή γνώση και σωστό προγραμματισμό δράσης. Αυτήν την ιδεολογική και όχι μόνον μάχη αποφάσισα να τη δώσω και να την κερδίσω. Η μοναξιά της υποψηφιότητας μου αυξάνει το βάρος των ευθυνών των υποχρεώσεων και των απαιτήσεων και δεν αφήνει περιθώρια αποτυχίας ούτε καν κατά διάνοιαν. Η διαδρομή μου επί πολλά χρόνια στην αυτοδιοίκηση είναι αυτή που μου παρέχει όλα εκείνα τα εφόδια προς επίτευξη του σκοπού και του στόχου μου. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το μεγάλο σχολείο όπου διαμορφώνεται πολιτικά ο χαρακτήρας και μετουσιώνεται σε πράξη η θέληση της προσφοράς και γίνεται σαφής η αναγκαιότητα και η αποτελεσματικότητα του υγιούς και παραγωγικού διαλόγου.

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε βάλει για τη ΔΗΜΤΟ; Η ενοποίηση θα πετύχει στην πράξη και πώς θα γίνει αυτό;

Η ΔΗΜΤΟ ως κομματική οργάνωση έρχεται για να αποτελέσει τοπικά την φωνή της μεγάλης μας Δημοκρατικής παράταξης σε άμεση επικοινωνία με τους πολίτες όλου του νησιού αξιοποιώντας τις ιδιαιτερότητες προτεραιότητες και ανάγκες επιβεβαιώνοντας στο έπακρον τον λαϊκό χαρακτήρα της ΝΔ.

Η παράταξη του υγιούς ανταγωνισμού των ίσων ευκαιριών της αξιοκρατίας της ελεύθερης αγοράς πορεύεται υπό την καθοδήγηση ενός άξιου ηγέτη του πρωθυπουργό μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη τον δρόμο της ευημερίας και της προόδου για τη χώρα.

Η ΔΗΜΤΟ θα αποτελέσει τον συνδετήριο κρίκο λαού και εξουσίας με αμφίδρομη ενεργό δράση υπηρετώντας κυρίως τον ίδιο τον πολίτη αλλά και τον τόπο. Θα αγωνιστούμε για την διεύρυνση της παράταξης πιστοί στις αρχές και αξίες μας καθιστώντας σαφή στους πολίτες την αναγκαιότητα της πολιτικής επικράτησης της ΝΔ για μια Ελλάδα μεγάλη υπολογίσιμη και ευημερούσα. Με μια ισχυρή κομματική φωνή όλο το νησί μας όχι πλέον μεμονωμένα και αποσπασματικά αποκτά νέα πνοή και δύναμη υπολογίσιμη και αποτελεσματική . Η ισχύς εν τη ενώσει!

Τα μέλη και πρώην στελέχη των ΔΗΜΤΟ τάσσονται μαζί σας το είδαμε και από τις υπογραφές που συγκεντρώσατε. Τελικά θα είναι μια δυναμική διαδικασία οι εσωκομματικές εκλογές, αυτές;

Τιμώ ιδιαιτέρως όλους αυτούς τους επί χρόνια συναγωνιστές που έδωσαν την δική τους μάχη και προσφορά για την παράταξη.

Η πολύτιμη καθ΄ οιονδήποτε τρόπο συμμετοχική τους στήριξη την οποία από τώρα επιζητώ και στην οποία βασίζομαι θα αποτελέσει την σπουδαιότερη εγγύηση για την επιτυχίαν του όλου εγχειρήματος. Η διαδικασία επιλογής και ανάδειξης εκπροσώπων σε μια μεγάλη κομματική παράταξη όπως είναι η ΝΔ εκτός από ανανεωτική δομική κομματική αναγκαιότητα και εξέλιξη αποτελεί εκ της φύσεως της προωθητική δυναμικότητας και συλλογικής προσφοράς . Η παράταξη των μεγάλων εθνικής σημασίας αποφάσεων και ιστορικών επιλογών πρέπει να αποτελέσει και θα αποτελέσει με τη βούληση του ελληνικού λαού την εγγυήτρια πολιτική δύναμη του τόπου για το μέλλον.

Η Νέα Δημοκρατία δίνει σημασία στις εσωκομματικές εκλογές. Θα ακολουθήσει το Συνέδριο και θα πρέπει να ‘πιάσετε δουλειά’ οι οργανώσεις σε όλη τη χώρα. Ποια είναι τα σχέδιά σας; Πώς θα συντονιστείτε με τη ΔΕΕΠ, με τις άλλες οργανώσεις στα νησιά του Νομού Δωδεκανήσου;

Αμέσως μετά τις εκλογές στις 24|10|2021 θα αρχίσουμε να ενεργοποιούμαστε σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού μας. Γνωρίζοντας καλά την γεωγραφία και τις κοινωνίες θα επικοινωνούμε τακτικά με τα στελέχη μας ανοίγοντας έναν εποικοδομητικό και παραγωγικό διάλογο. Η στελέχωση της διευρυμένης οργάνωσης θα γίνει αντιπροσωπευτική κατά τόπον και επιλεκτική κατ΄ άτομο από όλο το νησί. Η συνεργασία με την ΔΕΕΠ δεν απαιτείται ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ . Θα ήταν αδιανόητο δύο κομματικά θεσμικά όργανα να είναι ξένα . Τα άτομα τα οποία κοσμούν ως υποψήφια μέλη τα ψηφοδέλτια των ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ δεν αφήνουν αμφιβολίες παραγωγικής και αποτελεσματικής συνεργασίας .Μας ενώνει ένας και μοναδικός σκοπός και στόχος και αυτόν θα υπηρετήσουμε. Σε έναν νομό όπως αυτός της Δωδεκανήσου μας με τα όμορφα νησιά μας οι ΔΗΜΤΟ και η ΔΕΕΠ ενωμένες ως μις γροθιά θα δώσουμε το παρόν σε έναν κοινό και καθοριστικό για το μέλλον της χώρας αγώνα. Στο συνέδριο του κόμματος θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να αναδείξουμε τις ιδιαιτερότητες τις προτεραιότητες και τις αναγκαιότητες της Δωδεκανήσου για τους ελληνικούς αυτούς φάρους στην θύελλα της ιστορίας μας που είναι τα νησιά μας.

Ο ΑΡΦΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ είναι υιός του δασκάλου Γεωργίου Αρφαρά και της Ελένης Αθανασιάδη

Είναι 63 ετών (ημερομηνία γέννησης 14/07/58 ) , έγγαμος με δύο ενήλικα τέκνα, πτυχιούχος ο πρώτος ηλεκτρονικών υπολογιστών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κάτοχος μεταπτυχιακού καθηγητής πληροφορικής, υποψήφιος διδάκτορας, και πτυχιούχος κτηνιατρικής του τμήματος ιατρικών επιστημών του πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο δεύτερος. Σύζυγός του είναι η συντοπίτισσα του Ηλέκτρα Μεστουσάκη εκλεγείσα εν ενεργεία σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Παραδεισίου.

Φοίτησε στο Βενετόκλειο Γυμνάσιο αρρένων Ρόδου μέχρι και την Έ τάξη και επεφοίτησε από το μικτό εξατάξιο Γυμνάσιο Σορωνής με άριστα .Είναι κάτοχος πτυχίου ιατρικής με βαθμό άριστα 10΄. Υπηρέτησε επί σειρά ετών ώς γενικός ιατρός στο ΠΙ Ιαλυσού του κέντρου υγείας ΄Εμπωνα.

Διετέλεσε πρόεδρος του ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων < ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ> επί δεκαετία και ήταν αυτός που το 1993 ανέλαβε και διεκπεραίωσε την λειτουργία του ιδρύματος αρχικά.

Διετέλεσε επί 30 συνεχή έτη σε διάφορους βαθμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης , πρόεδρος κοινότητας, αντιπρόεδρος συμβουλίου περιοχής, αρχηγός δημοτικής μειοψηφίας, δημοτικός σύμβουλος μέλος της διοικούσας της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Δωδεκανήσου, πρόεδρος της επιτροπής υγείας της ΤΕΔΚ και μέλος της γενικής συνέλευσης Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος επί οκταετία.

Είναι μόνιμος κάτοικος Παραδεισίου Ρόδου και διαμένει στην Ανθούλας Ζερβού 67β.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ