ΔΙΑΦΟΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας, κωδικός 6: Οι αλλαγές που θα ανακοινωθούν σήμερα από τον Νίκο Χαρδαλιά

Η ώρα της χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού από κορωνοϊό έφτασε. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην σταδιακή άρση των περιορισμών με το παράλληλο άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων.

Η κόπωση των πολιτών έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτή την απόφαση. Τα περιοριστικά μέτρα είναι σε ισχύ από τον Νοέμβριο και όπως είχε ανακοινώσει θα ολοκληρωνόταν θεωρητικά σε τρεις εβδομάδες.

Ωστόσο έχουν περάσει αισίως πέντε μήνες με τα κρούσματα να παραμένουν υψηλά.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή αφορά τη χρήση του κωδικού 6 στους πολίτες. Μέχρι και σήμερα όσοι χρησιμοποιούσαν τον συγκεκριμένο κωδικό για άσκηση και άθληση δε θα έπρεπε να απομακρυνθούν από τον δήμο που κατοικίας τους.

Πλέον αυτό δεν ισχύει με τους πολίτες να μπορούν να πάρουν το αυτοκίνητό τους για να αθληθούν. Ακόμη, μελετάται η απαγόρευση των μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα, να μεταφερθεί από τις 19:00 που είναι έως τώρα, στις 21:00.

Μεταξύ της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και της κυβέρνησης συζητείται η πιθανότητα να ανοίξουν οι αρχαιολογικοί χώροι. Δεν έχει ληφθεί ακόμα οριστική απόφαση, είναι όμως ένα σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι.

Στο τραπέζι είναι ακόμη το ενδεχόμενο να ανοίξουν από τη Δευτέρα 22/3 τα κομμωτήρια και οι επιχειρήσεις περιποίησης νυχιών, καθώς έχει κριθεί ότι επειδή λειτουργούν με ραντεβού και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν επιβαρύνουν την επιδημιολογική κατάσταση. Έτσι οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα σταματήσουν οι επισκέψεις στο σπίτι, που δύσκολα ελέγχονται, που κάνουν επαγγελματίες αυτών των χώρων.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ