ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Aπάντηση Δημάρχου Λέρου σε δελτίο τύπου δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης

 

Προκαλεί εντύπωση το σημερινό δελτίο Τύπου των δύο δημ. Συμβούλων (Κουμπάρου Ιωάννη – Κλήμη Κωνσταντίνου) οι οποίοι συμπτωματικά είναι ανάμεσα σε εκείνους τους «ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ» του τόπου, με τις περισσότερες ΑΠΟΥΣΙΕΣ στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Και όταν προσέρχονται στις συνεδριάσεις, η αφοπλιστική ΑΦΩΝΙΑ τους δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια ώστε να ασχοληθούμε μαζί τους.

Πρέπει να μάθει ο Λεριακός λαός ότι μέχρι και σήμερα, οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι δεν έχουν προβεί σε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ, δεν έχουν κάνει ΚΑΜΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ, και το μόνο που έχουν ακούσει οι συμπολίτες μας από τα χείλη τους είναι τα «ΟΧΙ» και τα «ΠΑΡΩΝ» σε θέματα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ για τη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Δήμου μας και την ανάπτυξη και πρόοδο του νησιού μας.
Από τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ στους συγκεκριμένους συμβούλους το ατυχές, φαιδρό και ψευδές δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, διότι προφανώς η στάση του Δημάρχου Λέρου ΘΙΓΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ…
Αναφορικά με όσα διατείνονται στο δελτίο Τύπου, η απάντηση έχει ως εξής:
• Ο Δήμος μας έχει καταβάλλει από το ταμείο του μόνο 11.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων
• Όλες οι Μελέτες είναι χρηματοδοτούμενες από το Π.Δ.Ε για την κατασκευή ΧΥΤΥ και κόστισαν 150.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ
• Τα τεύχη δημοπράτησης του έργου κομποστοποίησης απορριμμάτων κόστισαν 18.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ.
Με αυτές τις μελέτες, καταφέραμε να απορροφήσουμε 4.600.000 ευρώ για την κατασκευή του ΧΥΤΥ που σε λίγους μήνες θα βγει σε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, και ακόμη 2.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ που ήδη υλοποιείται, καθώς και τον Δεματοποιητή που είναι σε διαγωνιστική διαδικασία, ΟΛΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ, χωρίς να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ ο Δήμος Λέρου.
Με άλλα λόγια, ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, το ποσοστό που δαπανήθηκε στις χρηματοδοτούμενες μελέτες για τα σημαντικά αυτά έργα, ανέρχεται στο 4% (ποσοστό πρωτοφανές για τέτοιο έργο). Επαναλαμβάνουμε ότι ο Δήμος μας έχει δαπανήσει από τα ταμεία του μόνο 11.500 ευρώ.
Ενώ λοιπόν η Δημοτική Αρχή υλοποίησε τόσο σημαντικά έργα, η δική σας παράταξη και η παράταξη του κ. Λουλουδιά ξεπούλησε με την ψήφο τους τα συμφέροντα του νησιού μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, εκχωρώντας την περιουσία του Δήμου σε «ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕ» και σε έναν Περιφερειάρχη που δεν έχει κάνει ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΡΓΟ στο νησί μας, με φυσικό επακόλουθο οι πολίτες να πληρώνουν ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.
Όσον αφορά την καθυστέρηση του συγκεκριμένου έργου, στο δελτίο Τύπου οι δύο άλαλοι λασπολόγοι Δημ. Σύμβουλοι, αναφέρονται στον ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) ενώ η διαδικασία που ακολουθεί ο Δήμος μας είναι η χωροθέτηση ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων), με έκταση 50% μικρότερη από αυτή που προέβλεπε αρχικά η κατασκευή ΧΥΤΑ το έτος 2009, σεβόμενοι πάντα την επιθυμία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Επίσης, η παροιμιώδης αμάθεια και εμπάθειά σας, σχετικά με το «έργο Αλλαγής Λαμπτήρων στον Δημοτικό Φωτισμό», όπως το αποκαλείτε, είναι το έργο Ενεργειακής Αναβάθμισης – Αυτοματοποίησης Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων – Εφαρμογές Smart Cities, με Εξοικονόμηση Ενέργειας, συνολικού προϋπολογισμού 2.387.515,096 €, για το οποίο είμαστε περήφανοι διότι ο Δήμος μας δεν επιβαρύνεται με κανένα
απολύτως κόστος.
Αντιθέτως, το ταμείο του Δήμου θα εξοικονομεί ένα πολύ μεγάλο ποσό σε ετήσια βάση, γεγονός που δεν σας αρέσει, διότι το μόνο που θέλετε είναι να μην πραγματοποιούνται έργα στο Δήμο για τους δικούς σας μικροπολιτικούς λόγους.
Υπηρετήστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα συμφέροντα του Δήμου, αφήστε τα προσωπικά και κομματικά συμφέροντα και πείτε στον Λεριακό λαό ποιοι ήταν οι εκπρόσωποι της εταιρείας που ήρθε για την χωροθέτηση του νέου Hot Spot στην περιοχή του Ξηροκάμπου και γιατί το αποκρύψατε από την κοινωνία της Λέρου;
ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ;
Τέλος, διαμηνύουμε τόσο σε εσάς όσο και στους υποβολείς σας ότι ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή Λέρου υπηρετούν τα συμφέροντα του ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και δεν υποκύπτουν σε ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ και ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ μεγαλοεργολάβων, ιδιοκτητών catering και λασπολόγων δημοσιογράφων.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ