12vima ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην συντονισμένη επίθεση Συμμαχίας και “συνεργαζόμενων” ΜΜΕ

 

Φαίνεται πως η καραντίνα άρχισε να προκαλεί ήδη σοβαρές παρενέργειες στους κόλπους της ‘Συμμαχίας” !

Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι κάποια από τα μέλη της αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της συγκυρίας, μόνο όταν αυτή γίνεται το άλλοθι της αποχής τους από την επιβεβλημένη από τις περιστάσεις σοβαρότητα.

Την ίδια στιγμή, αδυνατούν να αντιληφθούν ότι οι συνθήκες είναι εντελώς ακατάλληλες για να βγάζει κανείς τα απωθημένα του και τον ψυχισμό του με εκθέσεις ιδεών που ο άπλετος χρόνος της απραξίας, τους επιτρέπει να γράφουν.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, αποδεικνύονται ακραία εμπαθείς. Τόσο που να συγχέουν την πολιτική λειτουργία με την ψευδολογία, με την συκοφαντία και με την αγωνία τους να καλύψουν την πολιτική κενότητα που τους χαρακτηρίζει, εκμεταλλευόμενοι ατυχώς την κρισιμότητα της κατάστασης.

Τόσο μεγάλος δε είναι ο ζήλος τους να επιτεθούν κατά της Περιφερειακής Αρχής, που υιοθετούν άκριτα, οποιεσδήποτε απόψεις τρίτων, και τις πλέον ψευδείς και ατεκμηρίωτες, αρκεί να εξυπηρετούν τη μικροπολιτική τους. Προξενεί δε εντύπωση ο μέγιστος βαθμός της άγνοιας που επιδεικνύουν, απαράδεκτος για αιρετούς, όταν δεν έχουν στοιχειώδη αντίληψη των δράσεων του φορέα που υποτίθεται ότι υπηρετούν και γι αυτό επιδίδονται δήθεν σε κριτική, η οποία εξαντλείται σε ψεύδη, ανακρίβειες και αφορισμούς.

Στη Συμμαχία της εμπάθειας και της συκοφαντίας, απαντάμε με τις αλήθειες που την βολεύει να αγνοεί:

1. Στην πλήρη υιοθέτηση, εκ μέρους μελών της Συμμαχίας και των προθύμως “συνεργαζόμενων” λιβανιστηρίων, της ανακοίνωσης της ΟΣΥΑΠΕ, στην οποία έχουμε ήδη απαντήσει και δηλώσει πως αν δεν αποκαταστήσουν την αλήθεια θα κινηθούμε εναντίον τους νομικά, παραθέτουμε τα εξής στοιχεία στοιχεία:

Τα 4.066.000,00 € της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου δήθεν για “επικοινωνιακή προβολή” δεν υπάρχουν για διανομή στα ΜΜΕ όπως περιχαρής πιστεύει και ο τοπικός ραδιοφωνικός πρωταθλητής της χυδαιότητας, αλλά αφορούν αποκλειστικά το πλάνο δράσεων και εργαλείων του Τουρισμού και του Πρωτογενή Τομέα όλων των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα :

α) Όλες τις δράσεις και τα εργαλεία για την τουριστική πολιτική της πρώτης στην Ελλάδα τουριστικής Περιφέρειας ( 3.085.000,00 €). Μεταξύ αυτών : 18 εκθέσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό, 8 road shows σε νέες αγορές, ψηφιακά εργαλεία, έρευνες, fam trips, μελέτες κτλ για όλα τα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Από τα 3.085.000,00 € του Τουρισμού, τα 1.200.000,00 € προέρχονται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για τα οποία πρόσφατα εγκρίθηκε η διενέργεια του σχετικού διεθνούς διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή.

β) Δράσεις του Πρωτογενούς Τομέα, ύψους 981.000,00 € . Σε αυτές περιλαμβάνονται 15 εκθέσεις Ελλάδας και Εξωτερικού, παραγωγή βίντεο, σύνδεση τουρισμού με γαστρονομία κτλ. και έρχονται αμέσως μετά την χρονιά που το Νότιο Αιγαίο υπηρέτησε τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης.

2. Όσον αφορά τον κρίσιμο τομέα της υγείας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ξεπεράσει μέχρι σήμερα τα 10.000.000,00 € για την αγορά εξοπλισμού νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, και Περιφερειακών Ιατρείων στα νησιά της. Έχει χρηματοδοτήσει την προμήθεια 38 ασθενοφόρων για την ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ σε μικρά και μεγάλα νησιά της Περιφέρειας. Έχει θεσπίσει οικονομικά κίνητρα, αποκλειστικά από ίδιους πόρους , για την χρηματοδότηση 75 γιατρών που υπηρετούν στα νησιά. Στο παραπάνω ποσό, προστέθηκαν τις τελευταίες ημέρες 1.700.000,00 € για την κάλυψη αναγκών του δημοσίου συστήματος υγείας και την ενίσχυσή του στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Ενίσχυση που υλοποιείται σε συνεργασία και συνεννόηση με την 2η ΥΠΕ, κανένα αίτημα της οποίας η Περιφέρεια δεν έχει αρνηθεί. Η έκτακτη χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση ήταν μόλις 265.000,00 €. Η διαφορά μέχρι το 1.700.000,00 Ευρώ καλύφθηκε από ίδιους πόρους της Περιφέρειας. Συνολικά, άνω των 12 εκατ. € έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην υγεία, μέσα από την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας.

3. Είναι ψευδής ο ισχυρισμός πως η διάθεση των 1,7 εκ. € από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας είναι υποχρεωτική συμμόρφωση στην νομοθετική επιταγή, όπως ισχυρίζεται η κωμική ανακοίνωση του “ταραγμένου” μέλους της Συμμαχίας, αφού η σχετική νομοθεσία μιλάει για δυνατότητα και μόνο και σε καμία περίπτωση υποχρέωση, που δεν θα μπορούσε άλλωστε, και αυτό το γνωρίζει οποιοσδήποτε έχει την παραμικρή γνώση δημόσιας διοίκησης.

4. Η καταγγελία προς την Περιφέρεια ότι μέχρι σήμερα δεν λειτουργεί δίκτυο Τηλεϊατρικής στα νησιά, προφανώς αναφέρεται στο Υπουργείο Υγείας και την προηγούμενη Κυβέρνηση που προθύμως εκπροσώπησε στις εκλογές η Συμμαχία, το οποίο όμως ως Περιφέρεια έχουμε ήδη χρηματοδοτήσει με 1.000.000,00 ευρώ για τον σκοπό αυτό, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020. Εν τω μεταξύ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήδη προσφέρει υπηρεσίες Τηλεϊατρικής μέσω της εφαρμογής που λειτούργησε με την εταιρεία Dr Button.

Κατόπιν αυτών, είναι φανερό πως ο ιός της μιζέριας και της μικροπολιτικής ανοησίας ξεπερνά σε ανθεκτικότητα τον κορωνοϊό.

Γιαυτό, αν οι κύριοι της Συμμαχίας δεν μπορούν να σοβαρευτούν, αν δεν μπορούν να σεβαστούν την αγωνία και την ανησυχία των ανθρώπων αντί να παίζουν με αυτή, χάριν εντυπώσεων, αντί να κουνούν αναιδώς το δάχτυλο σ’ αυτούς που νυχθημερόν πασχίζουν για

την θωράκιση του κοινωνικού συνόλου από την πανδημία, τουλάχιστον ας σωπάσουν ή να διεκδικήσουν την θέση συμβούλου υγείας του Άγγλου Πρωθυπουργού και να σώσουν έτσι το Ηνωμένο Βασίλειο που βυθίζεται στην θλίψη από την έλλειψη ενός Γερονικόλα στο τιμόνι.

ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ: Αποδεικνύεται ότι όταν σας συκοφαντεί η αντιπολίτευση πρέπει κάθεστε σιωπηλοί και ήσυχοι να ανέχεστε τον φασισμό των συκοφαντών. Διότι εμείς που τολμήσαμενα αντιδράσουμε στην διακίνηση του ψεύδους ότι διαθέσαμε μόνο 100.000,00 ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεχόμαστε τώρα ακόμα μεγαλύτερη επίθεση σε πλήρη “αρμονία” και αξιοθαύμαστη ταύτιση με γνωστά Μέσα Παραπληροφόρησης που εργολαβικά υβρίζουν, ενδιαφέρομενα– ακόμα και εν μέσω πανδημίας – μόνο για αυτό που υπηρετούν : το χρήμα.

Το ΓραφείοΤύπουΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ