ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απάντηση του κ.Κώστα Σαρή στον αντιδήμαρχο κ. Τηλέμαχο Καμπούρη και την Ένωση Ασκούμενων Νέων Δικηγόρων

Φωτογραφία αρχείου

Προς τον κ. Τηλέμαχο Καμπούρη.

Αναφέρεσαι κύριε  Αντιδήμαρχε  των Οικονομικών στους νέους  δικηγόρους συγκαταλέγοντας και τον εαυτό σου σ’αυτούς,  επειδή τελείωσες δικηγόρος, γεγονός  που δεν αμφισβήτησα ποτέ, γράφτηκες στον Δικηγορικό Σύλλογο μας, αλλά δικηγορία δεν άσκησες ποτέ. Όσο για το τι έχω κάνει στον Δικηγορικό Σύλλογο, τον οποίο υπηρέτησα από την θέση του Προέδρου επί έξι συνεχόμενες θητείες και πριν ως σύμβουλος, δηλαδή από την ώρα που ορκίστηκα ως δικηγόρος ασχολήθηκα με τον Σύλλογο μας, ο οποίος έχαιρε της εκτίμησης όλων των Δικηγορικών Συλλόγων για τις θέσεις μας και τις τοποθετήσεις μας επί διαφόρων νομικών αλλά και κοινωνικών ζητημάτων.

Σε παραπέμπω λοιπόν στα αρχεία του Δικηγορικού Συλλόγου να  δεις και να διδαχθείς τι έχω κάνει και τι δεν έχω κάνει και εάν έχω προσφέρει ή όχι κυρίως στους νέους συναδέλφους, από τους οποίους το κλείσιμο του Κτηματολογίου στερεί την δυνατότητα να κάνουν την δουλειά  τους και να αποκτήσουν  έστω και ένα πενιχρό εισόδημα, εν αντιθέσει με σένα που βρέξει χιονίσει εισπράττεις τα  2.000€.

Οι επιπολαιότητες τις οποίες αναφέρεις στην απάντησή σου σε χαρακτηρίζουν και αποκαλύπτεται ποιος είσαι και σε εκείνους που δεν σε γνωρίζουν μέχρι σήμερα. Για το καίριο όμως θέμα του Κτηματολογίου και της  μεταφοράς του, υπήκοντας στις κείνων ρήμασι,  δηλαδή  των προϊσταμένων σου ούτε κουβέντα δεν αναφέρεις.

Σήμερα έμαθα τον συνάδελφο δικηγόρο, στον οποίο ασκήθηκες όμως εγώ  ποτέ μου δεν σε είδα στο Δικαστήριο ως ασκούμενο  να κάνεις παραστάσεις.

Εάν είχες διαβάσει λίγο τον Δικηγορικό Κώδικα θα ήσουνα πιο προσεκτικός και όχι τόσο καμπούρης όσο φάνηκε με το περιεχόμενο του δημοσιεύματος σου.

Κύριε Καμπούρη διερωτήθηκες τι έχω κάνει εγώ για την δικηγορία, δεν ήξερες, τουλάχιστον δεν  φρόντισες να μάθεις. Το γεγονός ότι επί συνεχόμενες θητείες εκλεγόμουνα Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου με συνυποψήφιους καταξιωμένους συναδέλφους σε εσένα δεν λέει τίποτα.

Δεν νομίζω ότι γνωρίζεις  το νομικό περιοδικό το οποίο εκδίδει ο Σύλλογος και συγκεκριμένα τη Δωδεκανησιακή Νομολογία, περιοδικό περιζήτητο ανά την Ελλάδα, επί προεδρίας τίνος εκδόθηκε  , ούτε αυτό δεν φρόντισες να μάθεις.

Εάν για κάτι υπερηφανεύομαι είναι η θητεία μου ως Προέδρου στον Δικηγορικό Σύλλογο και αυτό  το γνωρίζουν και το αναγνωρίζουν μέχρι σήμερα όλοι οι παλαιοί και οι νέοι συνάδελφοι.

Πως όμως να τα μάθεις αυτά αφού μέχρι σήμερα δεν έχεις πατήσει το πόδι σου στο Δικαστικό Μέγαρο.

Αν ρωτούσες συναδέλφους που ασχολούνται με τον Δήμο, θα μάθαινες τι έχω κάνει.

Παραλείπω τον Χατζηδιάκο  διότι προφανώς δεν θα τον ρώτησες επειδή είναι ο Χατζηδιάκος. Έχεις όμως εκτός από τον Δήμαρχο και τον Στράτο τον Καρίκη, ο οποίος χρημάτισε σύμβουλος  επί προεδρίας μου, γιατί δεν τον ρώτησες για να μάθεις;

Γιατί δεν ρώτησες να μάθεις ότι ο Σύλλογος μας ήταν προβεβλημένος ανά το πανελλήνιο λόγω της συγκλήσεως της Ολομέλειας σε διάφορες  πόλεις από τις οποίες προήρχοντο οι Πρόεδροι των τοπικών Δικηγορικών Συλλόγων. Τούτο δε διότι πάντοτε είχαμε παρεμβάσεις και εισηγήσεις  από τον Σύλλογό μας τον οποίο εκπροσωπούσα  και οι εισηγήσεις  ήταν πρωτοποριακές.

Θυμάμαι τον Αντώνη Ρουπακιώτη, τον Δημήτρη Παξινό, τον Γιάννη Αδαμόπουλο, Πρόεδρο επίσης  Αθηνών, τους Προέδρους Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Κέρκυρας και Καλαμάτας και τόσους άλλους, σε όλες τις ολομέλειες ο Σύλλογος μας είχε Εισηγήσεις ή Παρεμβάσεις στις εισηγήσεις άλλων Συλλόγων και όλοι είχαν να πουν επαινετικά λόγια και μόνο.

Αυτά είναι μερικά  που θα έπρεπε να τα γνωρίζεις, διότι ο Σύλλογος μας έχει μία ιστορία, η οποία όχι μόνο συνεχίστηκε επί Προεδρίας μου αλλά και αναδείχθηκε πανελληνίως.

Πώς να τα μάθεις αυτά αφού δεν άσκησες  ποτέ δικηγορία.  Ένας συνάδελφος με αξιοπρέπεια  μετά από λίγο διάστημα της δικηγορίας του υπέβαλε στον Σύλλογο αίτηση παραιτήσεως στην οποίαν  έγραφε τα εξής: «Παραιτούμαι  από την Δικηγορία την οποία δεν άσκησα ποτέ». Εσύ θα πρέπει να κάνεις στον Σύλλογο την εξής δήλωση «Επανέρχομαι  στην δικηγορία την οποία δεν άσκησα ποτέ  μέχρι σήμερα».

Όταν λοιπόν επισκεφθείς  τον Σύλλογο για την έναρξη  της δικηγορίας σου να δεις πρώτα την βιβλιοθήκη του Συλλόγου, εκεί θα βρεις και τον Κώδικα περί Δικηγόρων τον οποίον θα πρέπει να διαβάσεις για να μην εκτίθεσαι.

Όσο για την ηλικία μου  στην οποία αναφέρεσαι, αισθάνομαι νεώτερος από εσένα και τούτο φαίνεται από τις ιδέες και τις τοποθετήσεις σου.

Για την ταμπακιέρα όμως, δηλαδή το κλείσιμο του Κτηματολογίου και την νέκρωση των συναλλαγών, τίποτα δεν λες και τελειώνω λέγοντας «Κρείττον εστί το σιωπάν». Προς το παρόν θα τελειώσω με την φράση του Λουκιανού αξιολογώντας την Δημαρχία και την Αντιδημαρχία σου «Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν».

Προφανώς και θα σου απαντήσω εάν επανέλθεις. Αναμένω κύριε Αντιδήμαρχε των Οικονομικών  του Δήμου Ρόδου.

Προς την  Ένωση Ασκούμενων Νέων Δικηγόρων

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Το όλο ζήτημα ξεκίνησε από το  θέμα του Κτηματολογίου το οποίο κατά την απόφαση των  ιθυνώντων  πρέπει να μεταφερθεί στο Παλαιό Νοσοκομείο  της Ρόδου μέχρι να επισκευαστεί το κτίριο του.

Σε αυτή την απόφαση εξεδήλωσα την αντίθεσή μου διότι η ολοκλήρωση της μεταφοράς θα  πάρει τουλάχιστον έναν χρόνο με αποτέλεσμα να  νεκρωθεί κάθε εμπράγματη συναλλαγή στην  κρίσιμη αυτή περίοδο της πανδημίας.

Η τοποθέτηση  μου αυτή δεν είχε προσωπικό χαρακτήρα αλλά την  έκφραση γνώμης ως προς τα κοινά. Η τοποθέτηση  σας για την αντοπαράθεση αυτή μπορεί να είναι σωστή .

Δεν θα πρεπε όμως ως Ένωση των νέων δικηγόρων  να συστήνεται  στους νέους συναδέλφους ότι με βάση τις  αρχές και αξίες της Δεοντολογίας και του Κώδικα  περί δικηγόρων , έχει το δικαίωμα ο νέος συνάδελφος να καθυβρίζει  ένα παλαιότερο ο οποίος υπηρέτησε τον Σύλλογο τόσο ως σύμβουλος του ΔΣ στην συνέχεια ως Γενικός Γραμματέας και στη συνέχεια  ως Πρόεδρος  και μάλιστα επί 6 συνεχόμενες θητείες να εκφράζεται  με τόση αμετροέπεια;

Το ερώτημα μου δεν είναι ρητορικό  , αναμένει την απάντηση.Η θέση σας δε ότι πρέπει να βρεθεί  λύση για την επαναλειτουργία του Κτηματολογίου για ποιο λόγο απευθύνεται σε μένα, αφού  ευθύς εξαρχής ήμουνα και είμαι  υπέρ της λειτουργίας του Κτηματολογίου.Στους αρνητές  πρέπει να απευθύνεστε .

Τέλος  εάν ο Τηλέμαχος Καμπούρης είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου δεν γνωρίζω που το  στηρίζετε αφού δεν έχει κάνει μέχρι τώρα καμία παράσταση  στα Δικαστήρια, εκτός και αν ενεργά μετέχει στην ‘Ένωση των Νέων Δικηγόρων .

Αυτά για την αλήθεια.

Προς τον κ. Φώτη Κωστόπουλο

Διάβασα την τοποθέτηση  σου σχετικά με την αντιπαράθεση  με τον συνάδελφο Τηλέμαχο Καμπούρη και πρέπει να σου  δώσω την απάντηση για την εσφαλμένη τοποθέτηση σου.

Υπήρξες υποψήφιος σε πολλούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στον Δικηγορικό Σύλλογο ως Πρόεδρος, είχες δε  υπηρετήσει και προηγούμενα ως σύμβουλος. Διερωτώμαι αν αυτή την διδαχή θα έδινες στους νέους  δικηγόρους  εάν εκλεγόσουνα Πρόεδρος του Συλλόγου δηλαδή οι νεότεροι να μη σέβονται τους παλαιότερους τους και μάλιστα συνάδελφο, ο οποίος υπηρέτησε τον Σύλλογο αρχικά ως μέλος, στην συνέχεια ως Γενικός Γραμματέας και στη συνέχεια ως Πρόεδρος επί 6 συνεχόμενες θητείες. Εάν ο Τηλέμαχος  είναι καλό παιδί ή όχι αυτό είναι δικό του θέμα,  το ζητούμενο είναι εάν σέβεται τον εαυτό του, θα σέβεται  και τους αρχαιότερους συναδέλφους του. Το συμπέρασμα δικό σου ως εκ τούτου το «αιδώς Αργείοι» επιστρέφεται στον αποστολέα του.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ