ΔΙΑΦΟΡΑ

Απέχει μόλις 0,3%: Δημοσκόπηση – ντροπή για τη δημοκρατία

Κι όμως είναι αλήθεια…

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 10 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ποσοστό 32% έναντι 22,1% που παίρνει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Παρά τις δυσκολίες στο εσωτερικό και το εξωτερικό με την ακρίβεια και την ελληνοτουρκική αντιπαράθεση να χτυπούν «κόκκινο», η Νέα Δημοκρατία δείχνει να αντιμετωπίζει με μεγάλη επιτυχία τη «φθορά» των μεγάλων αυτών ζητημάτων, καθώς σύμφωνα με το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ANT1.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 10 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ποσοστό 32% έναντι 22,1% που παίρνει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,2%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 4,6% .

Οριακά εκτός Βουλής φαίνεται το ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη με 2,9% από 3,2% τον Απρίλιο. Στο 1% καταγράφεται το κόμμα Εθνική Δημιουργία των Τζήμερου, Κρανιδιώτη, Μπογδάνου ενώ 2,7% παίρνει το κόμμα «Ελληνες για την Πατρίδα» του Ηλία Κασιδιάρη και βρίσκεται οριακά εκτός Βουλής γεγονός που αποτελεί ντροπή για τη δημοκρατία.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο «δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός» με δεύτερο τον Νίκο Ανδρουλάκη δεύτερο και τον Αλέξη Τσίπρα τρίτο, ενώ θετικά είδαν οι πολίτες και την επίσκεψή του στις ΗΠΑ σχετικά με την επισφράγιση της αμυντικής συμφωνίας με τον Τζο Μπάιντεν.

Σχετικά με τον χρόνο των εκλογών, οι περισσότεροι τις επιθυμούν στο τέλος της τετραετίας, ενώ μια κυβέρνηση με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία έχει τον πρώτο λόγο σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ