ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απεργία στα πλοία: Ουρές και ταλαιπωρία στον Πειραιά – Συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ

Ουρά πολλών μέτρων σχηματίζουν οι πολίτες που είχαν προγραμματίσει να φύγουν σήμερα (03.06.2021) με πλοίο αλλά δεν γνώριζαν ότι χθες το απόγευμα η ΠΕΝΕΝ, αντίθετα από άλλα ναυτεργατικά σωματεία, κήρυξε 24ωρη απεργία.

Άνθρωποι που θέλουν να ταξιδέψουν με το πλοίο της γραμμής στους τόπους κατοικίας τους, πολίτες που ταξιδεύουν για δουλειά ή για διακοπές, περιμένουν υπομονετικά στην ουρά για να μπουν στα πλοία της γραμμής. Η ΠΕΝΕΝ, που προχωρά στην απεργία παρόλο που κηρύχθηκε παράνομη, έχει μπλοκάρει τον απόπλου των πλοίων, ενώ σε εξέλιξη είναι διαπραγματεύσεις για το τί θα γίνει και σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ υπάρχει θετική εξέλιξη και το επόμενο διάστημα τα πλοία θα αναχωρήσουν.

Κόσμος πολύς περιμένει έξω από τους καταπέλτες των πλοίων και οι εικόνες από drone αποτυπώνουν τις μεγάλες ουρές που έχουν σχηματιστεί από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Μέλη της ΠΕΝΕΝ έχουν σταθεί μπροστά από τα πλοία που είναι να αναχωρήσουν και δεν επιτρέπουν να γίνει καμία επιβίβαση επιβάτη.

Η ένταση δεν λείπει, με τους πολίτες που περιμένουν στην ουρά να έχουν εκνευριστεί και να ζητούν από τους λιμενικούς να απομακρύνουν τα μέλη της ΠΕΝΕΝ που έχουν μπλοκάρει την επίβαση τα πλοία.

Η απεργία της ΠΕΝΕΝ γίνεται ως αντίδραση στο εργασιακό νομοσχέδιο. Τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργία τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, καθώς οι προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά για τις 3 Ιουνίου, μετατέθηκαν και αυτές για τη συγκεκριμένη ημέρα, προκειμένου να συνδιοργανωθεί πανεργατική, πανελλαδική απεργία μαζί με τη ΓΣΕΕ.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ