ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απεργούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Ρόδου

 

Στην μεθαυριανή πανελλαδική κινητοποίηση των υγειονομικών της χώρας συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρόδου.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!! 22 ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΛΟΙ 12:30 ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ø ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΚΩΝ (ΙΑΤΡΙΚΟ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΪΑΤΡΙΚΟ, ΔIOIΚHΤΙΚΟ και ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ)

Ø ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Ø ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ø ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου και 14ου ΜΙΣΘΟΥ

Ø ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ 1Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Ø ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΝΤΙΝΑ ΧΩΡΙΑ

Ø ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡYΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Ø ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ

Ø ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Για άλλη μια φορά οι υγειονομικοί κατεβαίνουμε σε απεργία για να φωνάξουμε και να καλέσουμε τον λαό σε γενικό ΞΕΣΗΚΩΜΟ. Τα τεράστια προβλήματα στο νοσοκομεία μας όχι μόνο δεν έχουν βρει λύση, αλλά το μέλλον προβλέπεται ακόμα πιο δυσοίωνο.

Η μη επίλυση των οικονομικών μας αιτημάτων και οι αφόρητες συνθήκες εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού παραμένει ανασταλτικός παράγοντας για την κάλυψη των ελάχιστων θέσεων που προκηρύσσει η κυβέρνηση στο νοσοκομείο μας, σακατεύει ακόμα παραπάνω το ήδη εξαντλημένο προσωπικό και δημιουργεί ακόμα πιο δυσάρεστες συνθήκες για τους ασθενείς. Την κατάσταση αυτή έρχεται να επιβαρύνει επιπλέον η ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στο νησί μας, λόγω τις τουριστικής ανάπτυξης με κριτήριο τα κέρδη των λίγων επιχειρηματικών ομίλων. Τα μεταφορικά, τα καύσιμα, τα ενοίκια, η τιμές σε βασικά αγαθά είναι απλησίαστα για τους μισθούς των υγειονομικών. Γι’αυτό μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων, παρατηρείται και η τάση να παραιτούνται οι συνάδελφοι ή να μην καλύπτονται θέσεις που προκηρύσσονται. Χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο παράδειγμα όταν ο ΟΑΕΔ προκήρυξε δύο θέσεις τραυματιοφορέων για το νοσοκομείο για δύο χρόνια και δεν εκδήλωσε κανείς ενδιαφέρον.

Την ίδια στιγμή εν μέσω προεκλογικής περιόδου, παρά τους χιλιάδες νεκρούς και φτωχοποιημένους από την πανδημία τα τρία τελευταία χρόνια, η προεκλογική συζήτηση ξετυλίγεται σε ζητήματα που είναι πολύ μακριά από τα προβλήματα των υγειονομικών και των ασθενών. Εκτός από γενικές τοποθετήσεις συμπάθειας και συμπαράστασης στους υγειονομικούς από τους τοπικούς υποψήφιους των κομμάτων που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν, πάνω στα κρίσιμα αιτήματα μας, αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να πάρουν καθαρή θέση. Από την στάση τους αυτή συμπεραίνουμε ότι δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε ούτε από αυτήν, αλλά ούτε από την επόμενη κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το πιο κόμμα θα κρατάει το τιμόνι.

Γι΄αυτό καλούμε τον λαό της Ρόδου μαζί με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου της Ρόδου να παλέψουμε για ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις επιστημονικές-τεχνικές δυνατότητες του 2023.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!!!ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ