ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Από Σεπτέμβριο σε λειτουργία το Παλαιοντολογικό Μουσείου στον Αρχάγγελο

 

Τέσσερις νέες γεωτρήσεις θα τεθούν σύντομα σε λειτουργία στον Αρχάγγελο για την κάλυψη των αναγκών σε νερό της περιοχής.

Όπως δήλωσε στο Βήμα της Δωδεκανήσου ο πρόεδρος της  Τοπικής Κοινότητας Αρχαγγέλου κ. Νίκος Δημέλης από τη ΔΕΥΑΡ έχει γίνει η ηλεκτροδότηση των τεσσάρων γεωτρήσεων που βρίσκονται στην περιοχή « Νάπες» και στο σημείο όπου λειτουργούν οι εγκαταστάσεις του Συλλόγου Φαέθων. Σύντομα θα συνδεθούν όμως και με τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης του χωριού.

« Στόχος μας είναι να λειτουργήσουν άμεσα οι γεωτρήσεις αυτές και να παρέχουν  και αυτές νερό στην περιοχή μας.Να μην ξεχνάμε πως το καλοκαίρι οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες», είπε ο κ Δημέλης.

Στην περιοχή του  Αρχαγγέλου θα πρέπει να σημειωθεί πως λειτουργούν ήδη τέσσερις γεωτρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι αν όλα, πάνε καλά το καλοκαίρι θα λειτουργούν στην περιοχή και θα παρέχουν νερό οκτώ γεωτρήσεις.

Ιδιαίτερα θετικά ήταν τα σχόλια του κ. Διμέλη για το κ λιμάκιο τεχνικών της ΔΕΥΑΡ που επιλαμβάνονται όλων των ζητημάτων που άπτονται της επιχείρησης στην περιοχή.

Στο χωριό γίνονται την τρέχουσα περίοδο και εργασίες καθαρισμού  και ευπρεπισμού . Με μέριμνα του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Πατσάη έγινε προσφάτως δενδροφύτευση στον οικισμό.

Πρόσφατα  όμως έγινε και καθαρισμός  της χωματερής που βρισκόταν στην περιοχή  « Ανεμος» .

Αξίζει να σημειωθεί πως στον Αρχάγγελο έχει συγκροτηθεί ομάδα εθελοντών που ασχολείται με θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και διάφορες εργασίες που έχει ανάγκη το χωριό.

Υπάρχουν όμως και καλές ειδήσεις όπως είπε ο κ. Διμέλης για το Παλαιοντολογικό Μουσείο που είχε αφεθεί στην τύχη του τα τελευταία χρόνια. Είχε μάλιστα όπως τόνισε λεηλατηθεί από τους τσιγγάνους.

«Είμαστε σε καλό δρόμο και το Παλαιοντολογικό Μουσείο θα τεθεί υπό την αιγίδα της ΔΕΡΜ ΑΕ. Στόχος  μας είναι να τεθεί σε λειτουργία. Δεν είναι εφικτό από τον Ιούνιο αλλά πιστεύουμε  ότι από τον Σεπτέμβριο θα ανοίξει τις θύρες του για τα σχολεία και για τους πολίτες που θα θέλουν να το επισκεφθούν», είπε ο κ. Διμέλης.

Στόχος της τοπικής κοινότητας Αρχαγγέλου είναι να κατασκευαστεί και το  δημοτικό σχολείο.

«Θέλουμε είτε να γίνει επαναδημοπράτηση του έργου ή να επιλεγεί ο δεύτερος εργολάβος που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο  έργο . Είναι ένα έργο απαραίτητο για την περιοχή μας», είπε ο κ. Διμέλης.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ