ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απο την δημοτική αρχή προωθείται λύση για νέο δημοτικό σχολείο στην Κρεμαστή

 

Το πρόβλημα με τους υπεράριθμους μαθητές στο δημοτικό σχολείο Κρεμαστής, απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας Στράτο Καρίκη να ξεκαθαρίζει ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 θα υπάρξει λύση.

«Είναι γνωστό το μεγάλο ζήτημα αφού υπάρχει μόνον ένα δημοτικό σχολείο για πάνω από 400 παιδιά. Βρήκαμε νέο χώρο για την δημιουργία 2ου δημοτικού σχολείου και στο επόμενο χρονικό διάστημα ευελπιστούμε να έχουμε νεότερες εξελίξεις» εννοώντας το κτήριο που βρίσκεται στην γέφυρα Κρεμαστής προς το αεροδρόμιο.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο χωρικός αντιδήμαρχος Τάσος Σπανός λέγοντας ότι: «Αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων» ευχαριστώντας τον δήμαρχο και όλους όσοι προέρχονται από την Δ.Ε. Κρεμαστής, που από την πρώτη στιγμή λειτούργησαν σαν μια ομάδα για τα προβλήματα της περιοχής. «Ελπίζω να προχωρήσουμε και στην ανέγερση νέου νηπιαγωγείου στην Κρεμαστή» είπε ο Τάσος Σπανός.

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ 

Πάντως, το πρόβλημα με τα σχολικά κτήρια είναι μεγάλο και αφορά όλο το νησί. Στην συνεδρίαση, μίλησε και ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας (πρώην αντιδήμαρχος παιδείας), Γιάννης Κορωναίος ο οποίος είπε:

«Επειδή δεν το είχαμε καταφέρει εμείς στην θητεία μας, θα ήθελα να προτείνω το 20ο εξαθέσιο δημοτικό στην περιοχή Μήδεια και το 19ο εξαθέσιο δημοτικό σχολείο».

Ο χωρικός αντιδήμαρχος Νίκος Καραμαρίτης είπε πως στην Λάρδο δεν υπάρχουν αίθουσες για να στεγάσουν παιδιά -του νηπιαγωγείου και του δημοτικού- ζητώντας να προχωρήσει η δημοτική αρχή σε ανέγερση νέων σχολείων.

Ο αντιδήμαρχος Κώστας Ταρασλιάς αναφέρθηκε στο 22ο νηπιαγωγείο Ρόδου (κτήριο Ακαδημίας) με αφορμή την αλλαγή της οργανικότητας όπου καταγράφεται μεγάλη αύξηση. «Μετά την κατάργηση της προσχολικής αγωγής στους παιδικούς σταθμούς, έχει αυξήσει πολύ την δραστηριότητά του. Αυτό μας δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα και δεν θα πρέπει εις βάρος του νηπιαγωγείου που πρέπει να έχει τις απαραίτητες αίθουσες, να λειτουργεί εις βάρος του ειδικού σχολείου. Θα πρέπει να το δούμε ως 2ο ειδικό σχολείο. Η παρουσία παιδιών σε κτήριο που δεν πληροί ανάγκες με πολύ-διάσπαση αιθουσών κ.λπ. θα πρέπει να εξεταστεί» όπως είπε.

Ο αντιδήμαρχος Στράτος Καρίκης υπογράμμισε: «Δεν αρνηθήκαμε τις παρεμβάσεις και εργασίες όπου μάς ζητήθηκε. Για τα ΣΔΙΤ, είναι σε εξέλιξη μια σειρά από συνεργασίες για διάφορα θέματα. Αναμένουμε μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, να παραλάβουμε οχτώ ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες για να καλύψουμε τις ανάγκες που παρουσιάζονται. Καταφέραμε πάντως, να εφαρμόσουμε υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Τα σχολικά κτήρια είναι γηρασμένα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε με βάση τις δυνατότητές μας».

Για το ζήτημα με τα σχολικά κτήρια και τις ανάγκες να ανεγερθούν νέα σε όλο το νησί της Ρόδου, μίλησε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου: «Έργα εκατομμυρίων και σχολεία, θα δημοπρατηθούν και θα συμβασιοποιηθούν από την δημοτική αρχή έως τέλος του χρόνου. Ήδη υπογράφτηκε ο βρεφονηπιακός σταθμός Κοσκινού (2.200.000 ευρώ), οδεύει προς συμβασιοποίηση το κονδύλι για συντηρήσεις στα σχολεία (1.600.000 ευρώ), 550.000 ευρώ για δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ενώ προχωράμε σε συντηρήσεις, σε παρεμβάσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, σε πυρασφάλεια για τους β/ν σταθμούς κ.λπ. Όσον αφορά τα ΣΔΙΤ, επειδή έχει λήξει η διαδικασία του τεχνικού και οικονομικού συμβούλου επειδή έχει λήξει η σύμβασή του, και πιθανόν να ζητήσει ανανέωση».

Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου και αναμένονται νέες ανακοινώσεις για την τακτοποίηση των κτηρίων με την παραλαβή ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών μέσα στον Νοέμβριο.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ