ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Από την Φινλανδία στην Ελλάδα: Ανάρπαστα τα τουριστικά πακέτα για Φινλανδούς τουρίστες

 

Ταξιδιωτικό πρακτορείο της Φινλανδίας έχει πουλήσει το 80% της προσφοράς ταξιδιωτικών πακέτων για την Ελλάδα για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο – Η Φινλανδία είναι στη λίστα των 29 χωρών που μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου.

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα νέα που έρχονται από την Φινλανδία, καθώς το ταξιδιωτικό πρακτορείο Aurinkomatkat έχει ήδη ξεπουλήσει το 80% της προσφοράς ταξιδιωτικών πακέτων για την Ελλάδα για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, όπως δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας της Φινλανδίας, Finnair, της οποίας είναι θυγατρική.

Ωστόσο, για το διάστημα Αυγούστου – Οκτωβρίου, η Aurinkomatkat έχει μειώσει την προσφορά των ελληνικών πακέτων διακοπών στο 30% του κανονικού όγκου και στο 25% για όλους τους υπόλοιπους προορισμούς.

Τον Μάιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Finnair, Τόπι Μάνερ, είχε δηλώσει πως η εταιρεία έβλεπε «σπόρους ανάκαμψης» από το lockdown εξαιτίας του κορωνοϊού. Κι αυτό επειδή έρευνα έδειξε ότι πάνω από τους μισούς πελάτες της εταιρείας σχεδίαζαν να ταξιδέψουν ξανά σύντομα.

Η Ελλάδα, επισημαίνει το Reuters, αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να ανοίξει τα σύνορά της για επισκέπτες από 29 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Φινλανδίας, από τις 15 Ιουνίου, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ