ΕΛΛΑΔΑ

Από το μικρόβιο του στρεπτόκοκκου «έφυγαν» η 5χρονη κι ο 11χρονος σε Λάρισα και Βόλο

 

Τι ανέφεραν τα πρώτα αποτελέσματα του Κέντρου Αναφοράς Μηνιγγίτιδας του ΚΕΕΛΠΝΟ – Αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων

Σε ένα στέλεχος στρεπτόκοκκου, οφείλεται ο θάνατος του 11χρονου Παναγιώτη Ψαθά, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΘΕΣΣΑΛΙΑ από το Κέντρο Αναφοράς του ΚΕΕΛΠΝΟ, που εξέτασε τα δείγματα της νεκροψίας και τα παρέδωσε στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Λάρισας, ενώ την Πέμπτη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου προχώρησε στη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας.

Το συγκεκριμένο στέλεχος είναι αυτό που προκάλεσε την μηνιγγοεγκεφαλίτιδα στον 11χρονο και φέρεται υπεύθυνο και για το θάνατο μιας πεντάχρονης στη Λάρισα. Το βακτήριο υπερδιεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, κάνοντάς το να επιτεθεί το ίδιο στο νευρικό σύστημα.

H προϊστάμενη αρχή της Εισαγγελίας παρήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να πραγματοποιήσει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του άτυχου μαθητή. Έτσι ζητείται να ληφθούν καταθέσεις από τους γονείς του 11χρονου, ενώ στη δικογραφία που σχηματίζεται να συμπεριληφθεί και η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, με την Εισαγγελία να ζητεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δικογραφία για το περιστατικό σχημάτισε, στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης και το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, έχοντας ήδη λάβει κατάθεση από τη διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα ερευνηθεί κατά πόσο ο θάνατος του 11χρονου μαθητή οφείλεται στη συγκεκριμένη αιτιολογία, αυτή της μηνιγγοεγκεφαλίτιδας, εάν προκύπτει πιθανότητα ιατρικής αμέλειας στην αντιμετώπιση του περιστατικού και αν συντρέχουν λόγοι για την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά ιατρικού προσωπικού.

Από το μικρόβιο του στρεπτόκοκκου «έφυγε» και το 5χρονο κορίτσι στη Λάρισα

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, στο μικρόβιο του στρεπτόκοκκου οφείλεται, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε το Κέντρο Αναφοράς Μηνιγγίτιδας του ΚΕΕΛΠΝΟ, και ο θάνατος της 5χρονης Κατερίνας που «έφυγε» από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες στη Λάρισα.

Να σημειωθεί πως αυτό είναι το πρώτο αποτέλεσμα, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το μικρό κορίτσι έφυγε από τη ζωή πριν από 10 μέρες κι ενώ νοσηλευόταν εμπύρετο στην Παιδιατρική Κλινική του ΓΝΛ. πρωτο θέμαΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ