ΔΙΕΘΝΗ

Απόφαση σκάνδαλο! Η Γερμανία στέλνει 32 εκατομμύρια πεσκέσι στον Ερντογάν για την… αποτροπή διακίνησης προσφύγων

Migrants from Afghanistan arrive on a dinghy on a beach near the village of Skala Sikamias, after crossing part of the Aegean Sea from Turkey to the island of Lesbos, Greece, March 2, 2020. REUTERS/Alkis Konstantinidis
 

Είναι από αυτές τις αποφάσεις που εξοργίζουν: Την ώρα που ο Ερντογάν έχει ανοίξει διάπλατα τα σύνορά του και το διατυμπανίζει, απειλώντας να “πνίξει” την Ευρώπη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, την ώρα που -αποδεδειγμένα- μεταφέρει οργανωμένα στα ελληνοτουρκικά σύνορα μετανάστες που δεν έχουν καμία σχέση με το μέτωπο της Ινλίμπ, την ώρα που οι διακινητές κάνουν “πάρτι” στο Αιγαίο, η Γερμανία αποφασίζει να στείλει στην Τουρκία 32 εκατομμύρια ευρώ.

Γιατί; Κρατηθείτε: Για την ενίσχυση της τουρκικής Ακτοφυλακής, ώστε να… αποτρέπει την διακίνηση μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά! Την ίδια Ακτοφυλακή που κάνει τον “τροχονόμο”, αν όχι “πλάτες” στους έμπορους ανθρώπινων ψυχών.

Και το όλο θέμα γίνεται ακόμη καλύτερο: Για το “πεσκέσι” των 32 εκατομμυρίων έχει δεσμευθεί στον Ερντογάν προσωπικά η Άνγκελα Μέρκελ!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Γερμανικός Τύπος, την εκταμίευση 32 εκατομμυρίων ευρώ προς την Τουρκία, ως στήριξη στην προσπάθεια αποτροπής των διακινητών προσφύγων, αποφασίζει σήμερα η Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

Τα χρήματα προορίζονται «για την υποστήριξη της Τουρκίας στην αποκατάσταση της επιχειρησιακής ικανότητας της Ακτοφυλακής της», ενώ στη σχετική εισήγηση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών από τις 23 Φεβρουαρίου προς την Επιτροπή επισημαίνεται ότι «αυτή την στιγμή δεν είναι απολύτως εγγυημένη η επιχειρησιακή ικανότητα, λόγω των συνεχιζόμενων ενεργειών διάσωσης προσφύγων/μεταναστών οι οποίοι κινδυνεύουν και λόγω της προσπάθειας πρόληψης της παράνομης μετανάστευσης».

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται μάλιστα ότι οι δαπάνες «είναι αναπόφευκτες», καθώς διαφορετικά «θα πληγούν σοβαρά κρατικά συμφέροντα πολιτικής φύσης».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού n-tv για το θέμα, το υπουργείο Εσωτερικών τονίζει ότι «η διάσωση ανθρώπινων ζωών και η βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην Μεσόγειο είναι και προς το συμφέρον της Γερμανίας, όπως και η παρεμπόδιση μιας ανεξέλεγκτης μεταναστευτικής κίνησης με κατεύθυνση την Γερμανία».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ