ΔΙΑΦΟΡΑ

Αποφασίστηκε: Η ημερομηνία που ανοίγουν ξανά τα σχολεία

Είναι πλέον εμφανές ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανοίξει ξανά την οικονομία καθώς οι αντοχές της έχουν εξανληθεί. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι γνωρίζουν ότι όσο παραμένουν κλειστά τα καταστήματα, τόσο θα αυξάνονται τα λουκέτα.

Και δεν μιλάμε για μερικές δεκάδες. Μιλάμε για χιλιάδες λουκέτα που έρχονται τους επόμενους μήνες. Γι’ αυτό η εισήγησή της είναι να πάμε από τις 5/4 σε ένα μερικό άνοιγμα της οικονομίας που θα συνεχιστεί ως τις αρχές Μαϊου όταν και θα ανοίξουν όλα.

Το κυβερνητικό σχέδιο αυτή τη στιγμή το οποίο όλα δείχνουν ότι θα γίνει δεκτό από τους λοιμωξιολόγους είναι να ανοίξουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο στις 5/4. Η απόφαση έχει σχεδόν κλειδώσει με έναν μόνο αστερίσκο.

Κάποιοι εντός της επιτροπής προτιμούν να μην ανοίξουν και οι δυο κλάδοι μαζί, αλλά να υπάρχει μια εβδομάδα διαφορά μεταξύ τους προκειμένου να ελεγχθούν πιο εύκολα τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Άρα υπάρχει κι ένα μικρό ενδεχόμενο να πάμε σε άνοιγμα των σχολείων μια εβδομάδα μετά το λιανεμπόριο. Το πιο πιθανό σενάριο όμως είναι να γίνει ταυτόχρονο άνοιγμα στις 5/4 το οποίο θα συνδυαστεί με χιλιάδες τεστ προκειμένου τα παιδιά να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία χωρίς να εκτοξευτεί ο αριθμός των κρουσμάτων.

Η Ελλάδα θέλει να ακολουθήσει το πείραμα της Σλοβακίας με τα μαζικά τεστ. Αν θα τα καταφέρει θα φανεί… στο χειροκρότημα.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ