ΔΙΕΘΝΗ

Αποκάλυψη: 8 παιδιά με τη νόσο που μοιάζει με την Kawasaki είχαν προσβληθεί εβδομάδες πριν από τον κορονοϊό

 

Νέα δεδομένα για τη νόσο Kawasaki και τα παιδιά αποκαλύπτει η DailyMail. Οκτώ παιδιά από το Μπέρμινγχαμ βρέθηκε ότι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό εβδομάδες πριν εμφανίσουν τα συμπτώματα. Με ποιο τρόπο το ανακάλυψαν.

Την είδηση μεταδίδει ως αποκλειστική η DailyMail και πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εξέλιξη στην μάχη κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιστήμονες βρήκαν τα πρώτα ξεκάθαρα στοιχεία ότι η προσβολή ενός παιδιού από τον κορονοϊό προκαλεί τα συμπτώματα που μοιάζουν με τη νόσο Kawasaki.

Πιο σοβαρό ακόμα είναι ότι η μελέτη σε 8 παιδιά που εισήχθησαν σε νοσοκομείο του Μπέρμινγχαμ αποκάλυψε ότι είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό πολλές εβδομάδες πριν εμφανίσουν τα συμπτώματα.

Όλα τα παιδιά βρέθηκαν αρνητικά στα τεστ που υποβλήθηκαν και χρησιμοποιούνται για να διαγνωσθεί ο κορονοϊός στους ενήλικες.

Όμως σε ένα τεστ αντισωμάτων που δημιουργήθηκε στην Βρετανία αποκαλύφθηκε ότι οι νεαροί ασθενείς είχαν μολυνθεί με κορονοϊό και παρήγαγαν αντισώματα για να πολεμήσουν την ασθένεια.

Οι γιατροί που ανέλαβαν τα παιδιά είπαν ότι τα τεστ αντισωμάτων είναι ο μόνος τρόπος για να εντοπιστεί με ακρίβεια ο ιος στα παιδιά που εμφανίζουν τα τρομακτικά αυτά εξανθήματα και που μπορούν να αποβούν μοιραία για την ζωή τους.

Αυτό που δεν έχει απαντηθεί είναι γιατί το σύνδρομο εμφανίζεται εβδομάδες μετά την προσβολή από τον κορονοϊό αλλά οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτό γίνεται λόγω της έντονης αντίδρασης του ανοσοποιητικού.

Παρόμοιο φαινόμενο έχει εμφανιστεί και σε ενήλικες και μπορεί να αποβεί θανατηφόρο σε εκείνους που είναι πιο βαριά άρρωστοι.

Το σύνδρομο που προσβάλλει τα παιδιά το αποκαλούν PIMS-TS.

Η ομάδα των επιστημόνων με επικεφαλής τον Dr Alex Richter και τον καθηγητή Adam Cunningham του Πανεπιστημίου του Μπέρμινγχαμ μελέτησε 8 παιδιά που εισήχθησαν στο νοσοκομείο από τις 28 Απριλίου έως τις 8 Μαΐου.

Τα εργαστηριακά τεστ που έγιναν στα παιδιά για την ανίχνευση του κορονοϊού και χρησιμοποιούνται και στο υγειονομικό προσωπικό όλα βγήκαν αρνητικά.

Αυτά τα τεστ, που ονομάζονται PCR είναι εξαιρετικά αξιόπιστα.

Η μέση ηλικία των παιδιών είναι τα 9 χρόνια και πέντε από αυτά είναι αγόρια. Επτά από τα παιδιά εμφάνισαν συμπτώματα τόσο υπερφλεγμονής όσο και της νόσου Kawasaki.

Ένα από αυτά εμφάνισε συμπτώματα υπερφλεγμονής αλλά και τοξικού σοκ.

Η μυστηριώδης και επικίνδυνη αυτή κατάσταση έχει περιγραφεί από γνωστούς γιατρούς ως πολύ σπάνια και μεταξύ των συμπτωμάτων είναι ο πυρετός, ο πόνος στην κοιλιά, τα εξανθήματα και τα κόκκινα μάτια.

Από τα 8 παιδιά που νοσηλεύτηκαν στο Μπέρμινγχαμ και έγιναν αντικείμενο μελέτης όλα είχαν πυρετό, πόνους στην κοιλιά, εμετούς και διάρροια.

Έξι από αυτά μπήκαν στην εντατική καθώς εμφάνισαν καρδιολογικά προβλήματα και χαμηλή πίεση.

Οι ερευνητές πήραν δείγματα αίματος από τα 8 παιδιά και τα ανέλυσαν. Στην συνέχεια ανέπτυξαν ένα δικό τους τεστ αντισωμάτων με την βοήθεια συναδέλφων τους από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον.

Και ανακάλυψαν ότι κάποια από τα αντισώματα στο αίμα των παιδιών έδειξαν προσβολή από τον κορονοϊό. Έτσι κατέληξαν ότι τα παιδιά είχαν προσβληθεί από τον ιό πολλές εβδομάδες πριν.

πηγή: DailyMail

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ