ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκλειστικό “Live News”: Τον Δεκέμβριο το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό

Μιλώντας αποκλειστικά στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο Μega,  o Ιατρικός Διευθυντής της Pfizer Hellas, Δαμιανός Μένεγας, δήλωσε ότι η εταιρεία θα υποβάλει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, που αναπτύσσει από κοινού με την BioNTech, για αξιολόγηση τον Οκτώβριο, και εφόσον όλα πάνε καλά θα μπορούν να διατεθούν οι πρώτες δόσεις έως το Δεκέμβριο.

“Πρόθεση της εταιρείας είναι να καταθέσουμε τον φάκελο μέσα στον Οκτώβριο και εφόσον πάει καλά και αδειοδοτηθεί, θα έχει τη δυνατότητα η εταιρεία να διαθέσει μέχρι το τέλος του 2020, 100 εκατομμύρια δόσεις και το 2021 αναμένεται να μπορεί να παρέχει 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις”, ανέφερε ο κ. Δαμιανός Μένεγας, Ιατρικός Διευθυντής της Pfizer Hellas.

“Οι κλινικές μελέτες πάνε πολύ καλά”

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer και η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech κατέληξαν σε συμφωνία για την ανάπτυξη εμβολίου τον περασμένο Ιούλιο. Στις 27 Ιουλίου άρχισαν οι κλινικές δοκιμές της φάσης ΙΙΙ για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του υποψηφίου εμβολίου με τη συμμετοχή 23.000 εθελοντών ηλικίας από 18 έως 85 ετών σε τρεις χώρες: Ηνωμένες Πολιτείες, Βραζιλία και Αργεντινή.

Στην αποκλειστική του συνέντευξη στο LIVE NEWS o Ιατρικός Διευθυντής της Pfizer Hellas αποκάλυψε ότι μέχρι στιγμής τα δεδομένα είναι πολύ ενθαρρυντικά.

“Μέχρι στιγμής η μελέτη έχει τρέξει, έχει τρέξει, έχει πάει πάρα πολύ καλά. Έχουν ήδη ενταχθεί 23.000 άτομα και βρισκόμαστε στη φάση, που χορηγείται η δεύτερη δόση. Τα δεδομένα που παίρνουμε ανταλλάσσονται σταθερά και σε πραγματικό χρόνο, ώστε οι ρυθμιστικές αρχές να έχουν τη δυνατότητα να τα αξιολογήσουν γρήγορα και να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία”, σημείωσε ο κ. Μένεγας.

Το εν λόγω εμβόλιο έχει λάβει τον χαρακτηρισμό “fast track” από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Ο χαρακτηρισμός “fast track” επιταχύνει τη διαδικασία αξιολόγησης των εμβολίων που παρουσιάζουν θετικές ενδείξεις, επιτρέποντας έτσι την ταχύτερη ανάπτυξή τους.

“Η διαδικασία για να παραχθούν οι δόσεις έχει ήδη αρχίσει και μάλιστα στο εργοστάσιό μας στο Βέλγιο έχουν ήδη παραχθεί σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις” πρόσθεσε ο Ιατρικός Διευθυντής της Pfizer Hellas.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ