ΕΛΛΑΔΑ

Απολογία Φιλιππίδη: Με την ηθοποιό είχαμε σχέση – Δεν έγινε τίποτα χωρίς τη θέλησή της

Ο Πέτρος Φιλιππίδης σε βάρος του οποίου υπήρξε ποινική δίωξη για έναν βιασμό και απόπειρα της ίδιας πράξης κατά συρροή, στην απολογία του αναφέρει πως είναι «θύμα συκοφαντίας».

Στο υπόμνημα που κατέθεσε κατά την απολογία του ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Πέτρος Φιλιππίδης, παραθέτει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, δίνει μια διαφορετική εκδοχή όχι μόνο για τις καταγγελίες για τις οποίες του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, αλλά και για εκείνες που ήταν ποινικά αδιάφορες στον εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος υποστηρίζει ότι εκείνος και η ηθοποιός, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η οποία είχε πει δημόσια ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας της είχε προβεί σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπορέπειάς της, διατηρούσαν σχέση και ποτέ δεν έγινε κάτι χωρίς την θέλησή της.

«Θύμα συκοφαντίας, από πρόσωπα που θέλουν να ακουστούν τα ονόματά τους»

Όσον αφορά στις καταγγελίες που του αποδίδονται υποστηρίζει μεταξύ άλλων σύμφωνα πάντα με το Mega ότι: «Είμαι θύμα μιας αδυσώπητης και λυσσώδους συκοφαντίας, από πρόσωπα που δυστυχώς έχουν ευτελή κίνητρα να ακουστούν τα ονόματά τους στην δημοσιότητα ή/και στο θεατρικό γίγνεσθαι. Οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες τη δε τέλεση των αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων αρνούμαι κατηγορηματικώς, καθώς ουδέποτε προέβη σε ουδεμία πράξη η οποία συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων. Εκφράζω το βαθύτατο σεβασμό μου στην γυναίκα και την γενετήσια ελευθερία».

Ωστόσο, ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν έπεισε τον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη, και η δικογραφία βρίσκεται πλέον στα χέρια του ανακριτή.

Τέλος, ο γνωστός δικηγόρος υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να επηρεάζονται οι δικαστές επειδή ο κ. Φιλιππίδης είναι γνωστό πρόσωπο. «Ο κατηγορούμενος είναι ιερό πρόσωπο στο δικαιοκρατικό μας σύστημα. Το τεκμήριο της αθωότητας, και μάλιστα σε τόσο πρώιμο στάδιο, πρέπει να είναι σεβαστό από όλους μας» τόνισε.

Ποια θα είναι η ποινή του αν καταδικαστεί

Στην ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, εάν και εφόσον καταδικαστεί για τις τρεις πράξεις που του αποδίδονται, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Γιάννης Μαρακάκης. «Εάν και εφόσον καταδικαστεί για τις τρεις αυτές πράξεις, ένα πλαίσιο ποινής θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κοντά στα 20 χρόνια. Εάν και εφόσον έφτανε σε καταδικαστική κρίση και για τις τρεις πράξεις, τον ένα βιασμό και τις δύο απόπειρες βιασμού».

Ο κ. Μαρακάκης εξήγησε ότι η διαδικασία «δεν μπορεί να καθυστερήσει καθόλου διότι είμαστε οριακά στο κατώφλι της παραγραφής. Η πράξη η βασική που είναι από το 2008, αφήνει πολύ λίγα περιθώρια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να φτάσουν σε κρίση εισαγγελέας και ανακριτής. Άρα πιστεύω ότι μέσα στο καλοκαίρι θα κληθεί ο κ. Φιλιππίδης για να απολογηθεί».

Βάνα Μπάρμπα: «Κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη»

Η Βάνα Μπάρμπα δήλωσε ξανά πως στηρίζει μέχρι τέλους τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και απόπειρα βιασμού, ενώ κινδυνεύει μέχρι και με 20 χρόνια φυλάκισης. Η ηθοποιός έγραψε: «Κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη… αρκετά πια..» και όπως είναι λογικό προκάλεσε αντιδράσεις.

«Έχω εκφράσει την άποψη μου για τους 2 αυτούς σπουδαίους ηθοποιούς.. δεν πιστεύω ότι κάνανε ότι τους κατηγορούν.. δεν μπορει τόσο φωτισμενοι άνθρωποι από ταλέντο..να είναι ικανοί για τέτοια συμπεριφορά.. και ακόμα αν δεν συμφωνείτε .μαζι μου..επιτρέψτε μου να λέω τη δική μου αλήθεια.. έτσι όπως πιστεύω μέσα,μου..σας ευχαριστω» έγραψε.

Και αυτή η ανάρτηση συγκέντρωσε πολλές αρνητικές αντιδράσεις.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ