ΕΛΛΑΔΑ

Απουσίες στο σχολείο: Διευκρινίσεις για την καταχώριση στο myschool

 

Τι ισχύει με τις απουσίες των μαθητών από το σχολείο και την καταχώριση απουσιών μαθητών διδακτικού έτους 2019-20 στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool.

Διευκρινίσεις σχετικά με την καταχώριση απουσιών μαθητών διδακτικού έτους 2019-20 στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool παρέχει το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που κοινοποίησε στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, τις Διευθύνσεις Δ.Ε. και τις σχολικές μονάδες Δ.Ε. της χώρας.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της αρ. πρ. Φ1/52525/Δ2/7-5-2020 εγκυκλίου με θέμα: «Ενημέρωση για την καταχώριση απουσιών στο ΠΣ myschool» το υπουργείο σημειώνει ότι στην ειδική φόρμα αποτύπωσης απουσιών καταχωρίζεται καθημερινά το σύνολο των μαθητών/τριών που απουσιάζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανά τάξη (αριθμητικό σύνολο μαθητών/τριών και όχι των ωρών απουσίας).

Όπως διευκρινίζεται, η αποτύπωση των ημερήσιων απουσιών δεν αφορά στον χαρακτηρισμό της φοίτησης, αλλά προορίζεται για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων που θα διατεθούν στο υπουργείο Υγείας.

Στη νέα φόρμα απουσιών καταχωρίζονται όλες οι ημερήσιες απουσίες, ασχέτως αιτιολογίας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι απουσίες που δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών, σύμφωνα με την αρ. πρ. 52840/ΓΔ4/8-5-2020 ΥΑ (Β΄1765) καταχωρίζονται στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool, με αιτιολογία: «λόγω εποχικής γρίπης/covid-19». newsit.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ