ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΘ: Κατέρρευσε μέρος της οροφής στην Οδοντιατρική σχολή

 

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι φοιτητές της Οδοντιατρικής σχολής του ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη, όταν μπήκαν στην αίθουσα για μάθημα καθώς είδαν μέρος της οροφής να έχει καταρρεύσει! Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρύτανης του ΑΠΘΝίκος Παπαϊωάννου, «καλοριφέρ στον 4ο όροφο έπεσε, προκαλώντας διαρροή νερού», την Κυριακή (19/2). «Επειδή ήταν Κυριακή και έτρεχε το νερό με πολλή πίεση και για πολλές ώρες, τα νερά έφτασαν μέχρι τον 1ο όροφο», ανέφερε ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως «τα νερά καθαρίστηκαν την επόμενη ημέρα». Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν πρόκειται για οροφή αλλά για γυψοσανίδες».

Σύλλογοι φοιτητών από την πλευρά τους κάλεσαν χθες Τρίτη σε κινητοποίηση, απαιτώντας έκτακτο κρατικό κονδύλι για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και των κλινικών της σχολής. Παράλληλα ζητούν να ληφθούν όλα τα μέτρα για να επιλυθούν άμεσα οι υλικές ζημιές στο χώρο της σχολής και να αναπληρωθούν όλες οι κλινικές που αναβάλλονται εξαιτίας του ταβανιού. Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Από τύχη δεν έπεσε το ταβάνι να μας πλακώσει τις ώρες των κλινικών». Ευτυχώς, από το περιστατικό δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

https://player.glomex.com/integration/1.926.0/iframe-player.html?origin=iframe&pageUrl=https%3A%2F%2Fwww.reader.gr%2F&integrationId=4059a01ikudtd669&playlistId=v-cqovcw1y4r6h%3Fautoplay&playlistIndex=0 

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα voria.gr η Μαρία Ανδρεανίδου, φοιτήτρια του τμήματος και μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου, οι φοιτητές που βρέθηκαν στο κτήριο το πρωί της Δευτέρας για να παρακολουθήσουν τις κλινικές τους, είδαν πως το εργαστήριο του δευτέρου ορόφου ήταν γεμάτο μπάζα, ενώ του πρώτου ήταν πλημμυρισμένο.

«Έσπασε ο σωλήνας των καλοριφέρ στον τέταρτο όροφο του κτιρίου, πιθανότατα το βράδυ της Κυριακής, με αποτέλεσμα η βλάβη να φτάσει ακόμα και στον πρώτο όροφο. Τα εργαστήρια γέμισαν με νερά και μπάζα και σχεδόν όλη η αριστερή πλευρά του κτηρίου έχει πρόβλημα», ανέφερε.

«Η σχολή μετά την πανδημία αντιμετωπίζει διάφορα ζητήματα που παρά τις ανακαινίσεις που έγιναν παραμένουν άλυτα. Εμείς ζητούμε κρατικό κονδύλι για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και των κλινικών της σχολής αλλά και να ληφθούν όλα τα μέτρα για να επιλυθούν οι υλικές ζημιές στον χώρο της σχολής αλλά και να αναπληρωθούν όλες οι κλινικές που αναβάλλονται εξαιτίας του προβλήματος με την οροφή», σχολίασε η ίδια.

apth

reader.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ