ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση μέτρων: Πότε είναι εφικτή – Η απάντηση Παπαευαγγέλου

Για σταδιακή άρση μέτρων μίλησαν οι ειδικοί κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, σημείωσε ότι μπορεί όλη η Ελλάδα είναι στο κόκκινο, αλλά -παρότι ανησυχούμε για τη συνεχιζόμενη έξαρση των κρουσμάτων- η σταδιακή άρση  μέτρων είναι εφικτή.

Το θέμα χαλάρωσης των μέτρων συζητήθηκε από την Επιτροπή, όπως είπε η κυρία Παπαευαγγέλου, αλλά όπως εξήγησε ακόμα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο, τονίζοντας ότι ο ιός θα βρει τους ανεμβολίαστους και θα τους μολύνει. «Η σταδιακή άρση των περιορισμών είναι εφικτή αλλά θα πρέπει να μάθουμε στο εξής να ζούμε με τον ιό και ο καθένας θα πρέπει να λαμβάνει τα μέτρα του» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πότε ξεκινά η άρση μέτρων
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι όποτε υπάρξει χαμηλότερος επιδημιολογικός κίνδυνος, ίσως απελευθερωθούν κάποια πράγματα την ερχόμενη εβδομάδα αλλά όπως τόνισε αυτό είναι ένα ζήτημα που επιτροπή εξετάζει από εβδομάδα σε εβδομάδα. Αναφερόμενη σε νεότερη μελέτη που έδειξε ότι η μάσκα σε ποσοστό 56% μειώνει την πιθανότητα μόλυνσης στους κλειστούς χώρους, τόνισε ότι δείχνει ότι πρέπει να συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας.

Πηγή: ethnos.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ