ΕΛΛΑΔΑ

Άσχημη εξέλιξη για τους τριπλά εμβολιασμένους: Αuτό δεν το φαντάζονταν όταν έκαναν και την 3η δόση

 

Ο Γιώργος Παυλάκης μίλησε στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega” για τις άσχημες εξελίξεις του κορονοϊού στους τριπλά εμβολιασμένους, αφού δεν αποκλείεται να νοσήσουν.

Παράλληλα, ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ τόνισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τους βασικούς κανόνες που μας προστατεύουν από την πανδημία.

Αρχικά, ο Γιώργος Παυλάκης αναφέρθηκε στην περίπτωση του Χονγκ Κόγνκ, υπογραμμίζοντας «υπάρχει ένα τεράστιο κύμα έξαρσης από όμικρον 2. Η μετάλλαξη αυτή, χτύπησε κυρίως τους ηλικιωμένους, καθώς οι περισσότεροι δεν ήταν εμβολιασμένοι. Τα εμβόλια σώζουν».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιδημίας γρίπης και κορωνοϊού ταυτόχρονα, απάντησε “υπάρχει περίπτωση από τον επόμενο χρόνο θα έχουμε επιδημία και γρίπης και κορωνοϊού, θα είναι στατιστικά πιο εύκολα να πιάσει και τα δύο. Όπως έχουμε τις παραλλαγές του κορωνοϊού, έτσι έχουμε και διαφορετικούς τύπους γρίπης. Υπάρχουν στο εμβόλιο της γρίπης, 4 τύποι γρίπης και οι επιστήμονες κάθε φορά βάζουν ένα νέο τύπο. Έτσι όπως θα εξελιχθεί και ανάλογα με τις συνθήκες που θα έχουμε, θα εξαρτηθεί εάν θα πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης, αλλά και το επικαιροποιημένο εμβόλιο του κορωνοϊού”.

Διαφωνεί με τη χαλάρωση των μέτρων ο Γιώργος Παυλάκης

Σχετικά με την άρση των μέτρων του κορωνοϊόυ και την ενδεχόμενη κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο Γιώργος Παυλάκης επεσήμανε «είναι λάθη που πληρώθηκαν στο παρελθόν και θα πληρωθούν ξανά εάν χαλαρώσουν πάρα πολύ όλοι και όλα. Οι μόνες χώρες που κρατούν αντίσταση είναι η Ταϊβάν και η Κίνα, που δεν έχουν ανοίξει όλα, λόγω του φόβου νέας έξαρσης, που υπολογίζεται ότι μπορεί να πεθάνουν χιλιάδες άνθρωποι. Σε αυτές τις χώρες δεν έχουν εμβόλια mRNA και δεν είναι προστατευμένοι τόσο, ώστε να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες».

Η εκτίμηση του Γιώργου Παυλάκη για τους τριπλά εμβολιασμένους

«Με την “όμικρον 2 όλοι” είναι υποψήφιοι να μολυνθούν. Θα πρέπει να κρατιούνται τα μηχανικά μέτρα, δηλαδή οι μάσκες, οι αποστάσεις και ο εξαερισμός του χώρου. Τα κρούσματα είναι απαράδεκτα ψηλά, δυστυχώς εάν συνεχιστεί η κατάσταση, οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί τριπλά δεν αποκλείεται να νοσήσουν».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ