ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Άσκηση “Δια Πυρός 2022” – Συμμετείχε και η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η άσκηση “Δια Πυρός 2022” στην περιοχή Κρεμαστή-Παστίδα. Το σενάριο της άσκησης ήταν η πυρκαγιά σε εργοστάσιο και ο απεγκλωβισμός όσων βρισκόταν μέσα σε αυτό, ενώ άνεμοι επεκτείνουν την πυρκαγιά προς την γύρω δασική περιοχή και πρέπει να περιοριστεί.

Στην άσκηση συμμετείχαν τοπικοί φορείς, το Πυροσβεστικό Σώμα και η ΕΛ.ΑΣ αλλά και εθελοντικές ομάδες, όπως η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου.

Η παρακολούθηση της άσκησης έγινε από το Φιλέρημο. Εκεί βρέθηκαν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, Αντιπύραρχος Νικόλαος Μπάλσης, ανώτατα στελέχη της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ καθώς και ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου και ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης.

Η ανάρτηση της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου

Επιχείρηση μεγάλης κλίμακας διοργάνωσε η Πυροσβεστική υπηρεσία στην Ρόδο στο πλαίσιο της άσκησης «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2022» με σενάριο αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Φιλερήμου.

Η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου, έλαβε μέρος στην άσκηση με 2 Οχήματα τύπου Α ι
6 Άτομα προσωπικό.

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το πρατήριο υγρών καυσίμων Καραγιάννης & Διακοφιλιππής στην Σορωνή για το πλύσιμο των οχημάτων μας μετά το πέρας της άσκησης”
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ