ΔΙΕΘΝΗ

«Αστακός» η Ρώμη για τη Σύνοδο του G20 – Στρατός, καραμπινιέροι και μηχανισμός κατά drones στους δρόμους

 

Οι ιταλικές αρχές καθορίζουν τα τελευταία μέτρα ασφαλείας ενόψει της διεθνούς συνόδου της G20 η οποία θα διεξαχθεί στη Ρώμη, το Σαββατοκύριακο. Όπως έγινε γνωστό, η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στη συνοικία Eur, έξω από το κέντρο της Αιώνιας Πόλης. Θα δημιουργηθεί «κόκκινη», μη προσβάσιμη ζώνη, δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Κύριος στόχος είναι να αποφευχθούν οι βίαιες διαδηλώσεις αμφισβητιών, μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν στη Ρώμη στις 9 Οκτωβρίου, όταν ομάδες νεοφασιστών παρεισέφρησαν σε κινητοποίηση αντιεμβολιαστών.

Παράλληλα, θα κλείσει ο εναέριος χώρος πάνω από την περιοχή της διεθνούς συνάντησης και θα ενεργοποιηθεί ειδικός μηχανισμός για τον εντοπισμό και την καταστροφή τυχόν ύποπτων drone.

Από αύριο, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και πυροτεχνουργοί των καραμπινιέρων θα ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλη την περιοχή του Eur.

Για την προστασία, τέλος, των είκοσι συνολικά διεθνών αντιπροσωπειών, εκτός από την αστυνομία, τους καραμπινιέρους και φυσικά τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, αναμένεται να δραστηριοποιηθούν και εκατοντάδες άνδρες του ιταλικού στρατού.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ