ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αστυνομική επιχείρηση στην Κω με πολλές προσαγωγές και συλλήψεις

 

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε στην Κω στοχευμένη αστυνομική δράστη για την πρόληψη – καταστολή της μικροεγκληματικότητας, την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Η αστυνομική δράση, η όποια οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Β’ Δωδεκανήσου, υλοποιήθηκε από κλιμάκια ελέγχων που συγκροτήθηκαν με συμμετοχή αστυνομικών από τις Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Αλλοδαπών της Κω, με τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό.

Η εξόρμηση κάλυψε όλο φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις – κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση.

Ειδικότερα ως προς τα αποτελέσματα:

  • Ελέγχθηκαν 52 άτομα και 29 οχήματα.
  • Προήχθησαν 27 άτομα.
  • Συνελήφθησαν 6

α) ένας αλλοδαπός για παράνομο πλανόδιο εμπόριο καθώς και

β) πέντε ημεδαποί για παράνομη κατασκήνωση.

  • Βεβαιώθηκαν 42 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., 2 παραβάσεις για παράνομη κατασκήνωση και μία παράβαση για παραεμπόριο.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, θα συνεχιστούν και σε άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ