ΔΙΑΦΟΡΑ

ATTICA GROUP | Ο νικητής του «Inmarsat Ferry Open Innovation Challenge: εκπαίδευση και ψυχαγωγία πληρωμάτων»

Η Attica Group σε συνεργασία με την Inmarsat – παγκόσμιο ηγέτη στις δορυφορικές επικοινωνίες- και την Thetius – εταιρεία σύμβουλο ψηφιακών υπηρεσιών – κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Smart Maritime Network που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 30 Μαρτίου, ανακοίνωσαν ότι  η εταιρεία Marine Learning Systems (MLS) είναι η νικήτρια του διαγωνισμού «». Η διάκριση της Marine Learning Systems συνοδεύεται από χρηματοδότηση 10.000 λιρών Αγγλίας, για την υλοποίηση της πρότασής της πιλοτικά στο επιβατηγό πλοίο SUPERAST XI της Attica Group, το οποίο δραστηριοποιείται μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

Εστιάζοντας στις ανάγκες των πληρωμάτων, ο διαγωνισμός (challenge) ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2022 και απευθύνθηκε σε μικρομεσαίες και start up επιχειρήσεις, με ζητούμενο την πρόταση ψηφιακών λύσεων για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και της ψυχαγωγίας του προσωπικού των πλοίων, που εργάζεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα στη θάλασσα. Συγκεκριμένα, οι προτάσεις έπρεπε να περιλαμβάνουν λύσεις για τη βελτίωση:

  • Της διαδικασίας εξοικείωσης των νέων μελών του πληρώματος με το πλοίο
  • Της εκπαίδευσης του πληρώματος σε θέματα ασφάλειας και κανονισμών
  • Της εκπαίδευσης του πληρώματος στην εξυπηρέτηση των επιβατών
  • Της ψυχαγωγίας του πληρώματος στον ελεύθερο χρόνο του

Οι συμμετοχές αξιολογήθηκαν από επιτροπή στην οποία συμμετείχαν στελέχη των εταιρειών Inmarsat, Attica Group και Thetius. H πρόταση της Marine Learning Systems ήταν η μόνη που ανταποκρίθηκε σε όλες τις παραπάνω απαιτήσεις. Αποτελείται από την πλατφόρμα εκμάθησης MarineLMS και το εργαλείο αξιολόγησης SkillGrader, επιτρέπει δε τη συνεχή εκπαίδευση, παρέχοντας διαδραστικό περιεχόμενο σχετικά με τους κανονισμούς και τις διαδικασίες. Το περιεχόμενο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της Attica Group και μπορεί να λαμβάνει ενημερώσεις ανά πάσα στιγμή. Η πρόσβαση σε αυτό είναι εύκολη και επιτυγχάνεται μέσω κινητής συσκευής ή υπολογιστή. Επιπλέον, διατίθεται και ψηφιακό περιεχόμενο για την ψυχαγωγία του πληρώματος. Επίσης, το σύστημα περιέχει φόρμες αξιολόγησης δεξιοτήτων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εταιρείας, καθώς και πίνακες ελέγχου και αναφορές για την μέτρηση της αποτελεσματικότητας της εκπαίδευσης.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK, με συνολικά 31 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

 

Καλλιθέα, 31 Μαρτίου 2022

 

Αttica Group

κ. Γ. Κρασσακοπούλου

Tηλ.: +30 210 891 9090 (εσωτ. 1241)

Fax: +30 210 891 9099

krassakopoulou@attica-group.com

www.attica-group.com

www.bluestarferries.com

www.superfast.com

www.hsw.gr

www.aml.ma

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ