ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: 20 νεκροί από τις πλημμύρες που σαρώνουν τις ανατολικές ακτές

Αντιμέτωπος με την οργή των μανάδων που είδαν τα παιδιά τους να φεύγουν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, βρέθηκε ο κυβερνήτης της περιοχής Kuzbass στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνήτης Τσιβίλεφ σε μία συνάντηση βρέθηκε αντιμέτωπος με τις ερωτήσεις μανάδων στρατιωτών που έφυγαν από την Ρωσία για να κάνουν ασκήσεις στη Λευκορωσία και βρέθηκαν να πολεμούν στην Ουκρανία.

Οι μανάδες ανέφεραν πως 20χρονα παιδιά, έφυγαν από τα σπίτια τους για ασκήσεις στη Λευκορωσία και βρέθηκαν στο μέτωπο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι χρησιμοποιήθηκαν ως «κανονιοτροφή».

Σαστισμένος ο τοπικός κυβερνήτης προσπαθεί μάταια να ηρεμήσει τις μανάδες, λέγοντας πως δεν μπορεί να ασκείται κριτική για μια «επιχείρηση» που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία θα τελειώσει «πολύ γρήγορα», με τις μητέρες να του απαντούν: «Όταν όλοι θα έχουν σκοτωθεί!».

Τον διάλογο έφερε στη δημοσιότητα ο βρετανική εφημερίδα Telegraph, σημειώνοντας ότι εκτυλίχθηκε στην περιοχή Kuzbass στη Ρωσία.

Ο διάλογος που συγκλονίζει

– Μητέρες Ρώσων στρατιωτών: Μας κορόιδεψαν όλους, μας κορόιδεψαν..

– Τσιβίλεφ (κυβερνήτης περιοχής Kuzbass): Κανείς δεν κορόιδεψε κανέναν.

– Αυτές (θα) ήταν ασκήσεις, αλλά πήγαν εκεί ως τροφή για τα κανόνια! Δεν έγινε καμία άσκηση με τους Λευκορώσους. Γιατί στάλθηκαν εκεί τα παιδιά μας; Δεν είχαν καμία εκπαίδευση. Κοιτάξτε αυτά τα παιδιά, είναι μόλις 20 ετών. Κοιτάξτε, όλοι είναι νέοι. Πού είναι ο γιος σας επ’ ευκαιρία;

– Ο γιος μου σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο.

– Σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο; Ό,τι λένε είναι λάθος, είναι λάθος… Όχι λάθος, αυτό είναι εχθροπραξίες…

– Αυτό είναι μια ειδική επιχείρηση και αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να σχολιάζει για την ειδική επιχείρηση, η οποία είναι σωστή, χρησιμοποιήθηκαν…

– Χρησιμοποιήθηκαν; Ώστε τα παιδιά μας χρησιμοποιήθηκαν;

– Επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και ο σκοπός τους… είχαν επιλεγεί σύμφωνα…

– Δεν ήξεραν τον σκοπό τους!

– Ακούστε. Μπορούμε να φωνάζουμε, μπορούμε να κατηγορούμε οποιονδήποτε, αλλά όσο η στρατιωτική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη, δεν μπορούμε να βγάζουμε συμπεράσματα, δεν μπορούμε να ασκούμε κριτική. Όταν τελειώσει, και θα τελειώσει πολύ σύντομα…

– Όταν όλοι θα έχουν σκοτωθεί!

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ