ΔΙΑΦΟΡΑ

Αυτό που όλοι δε θέλαμε ν’ ακούσουμε: Καμία ανοσία τον χειμώνα…

«Έρχεται 4ο κύμα και κανείς δεν είναι ασφαλής»

Απαισιόδοξος και επιφυλακτικός ήταν ο καθηγητής ιατρικής και ερευνητής σε ινστιτούτο κατά του καρκίνου στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί στο «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη για την περιβόητη ανοσία της αγέλης στην Ελλάδα.

Ο κος Παυλάκης προέβλεψε, παρότι για πρώτη φορά πέσαμε κάτω από τα 2.000 κρούσματα ανά ημέρα, ότι το φθινόπωρο η Ελλάδα θα περάσει ένα τέταρτο κύμα και ότι κανείς δεν είναι ασφαλής σε κανένα μέρος του κόσμου:

«Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ανοίξαμε για άλλους λόγους και χωρίς τα μέτρα δεν υπάρχει έλεγχος. Ο ιός θα εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που του δίνουμε σαν κοινωνία. Με 1.000 κρούσματα μέσα Ιουλίου θα είναι καταστροφικό».

«Δυστυχώς θα υπάρξει τέταρτο κύμα. Η Ελλάδα είναι επικίνδυνη γιατί δεν έχει ξεκληριστεί ο ιός και αυτό λειτουργεί σαν “μαγιά” για το επόμενο κύμα. Κανείς δεν είναι ασφαλής, σε κανένα μέρος του κόσμου. Εάν η Ελλάδα “αποκοιμηθεί”, θα έχει μεγάλο πρόβλημα, θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτική», δήλωσε ο καθηγητής στον ΑΝΤ1 προσθέτοντας ότι η ανοσία της αγέλης δε θα επιτευχθεί ούτε τον χειμώνα κατά τη γνώμη του.

Ερωτώμενος για τα εμβόλια αλλά και τις νέες μεταλλάξεις που απειλούν πρόσθεσε:

«Tα εμβόλια είναι θαυμαστά αλλά δεν είναι θαυματουργά. Σε αυτήν την περίπτωση ίσως χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου»ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ