ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτό θα κρίνει την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας – Σκέψεις για νέα περιοριστικά μέτρα

 

Πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μέσα στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Ικανοποίηση για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα εφαρμογής του μέτρου. Ελπίζει στην βοήθεια εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών η κυβέρνηση.

 

Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο στην… εποχή του κορονοϊού πραγματοποιείται σήμερα το πρωί (11.00’) και βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο μοναδικός που θα βρίσκεται στο Μαξίμου και θα συνομιλήσει με τους υπουργούς του μέσω τηλεδιάσκεψης. Προς τούτο, άλλωστε, η ατζέντα της συνεδρίασης θα είναι μονοθεματική, αφού αποκλειστικό θέμα συζήτησης είναι η αντιμετώπιση του κορονοϊού και των συνεπειών του.

Για το θέμα εισηγήσεις θα παρουσιάσουν ως προς τις οικονομικές συνέπειες και τα μέτρα της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Για την κατάσταση στο χώρο της υγείας και τις αντοχές του δημοσίου συστήματος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Για την ψηφιοποίηση του Δημοσίου ως «αντίδοτο» στην παράλυση που έχει φέρει στην ίδια την καθημερινότητα ο κορονοϊός ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Και τέλος, για τα περιοριστικά μέτρα και την όλη διαχείριση του ζητήματος ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τι θα κρίνει την λήψη νέων μέτρων και την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Η πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου του περιορισμού της κυκλοφορίας άφησε πάντως θετικές εντυπώσεις στο κυβερνητικό επιτελείο. Κάτι που επισημάνθηκε τόσο από τον κ. Χαρδαλιά στην τακτική απογευματινή ενημέρωση μαζί με τον επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα όσο και από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Το ενδεχόμενο, ωστόσο, νέων περιοριστικών μέτρων ή της παράτασης ισχύος του περιορισμού της κυκλοφορίας που κανονικά λήγει στις 6 Απριλίου είναι δεδομένο πως θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες: την πορεία της καμπύλης των κρουσμάτων και των θυμάτων από τον ιό, καθώς και τη συμπεριφορά των πολιτών και τη συμμόρφωσή τους με τα μέτρα της κυβέρνησης.

Το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης πτήσεων παραμένει πάντως στο τραπέζι, αν και η απόφαση της Aegean να αναστείλει όλες τις πτήσεις εξωτερικού από την ερχόμενη Πέμπτη έως και τις 30 Απριλίου πρακτικά ισοδυναμεί με μια τέτοια απόφαση, δεδομένου πως οι περισσότερες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη ελαττώσει ή και διακόψει τα δρομολόγιά τους από και προς την Ελλάδα ή ολόκληρη την Ευρώπη. Πλήρως έχουν ανασταλεί οι αεροπορικές συνδέσεις με Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ