ΔΙΑΦΟΡΑ

Αυξάνεται χρηματοδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων στην Σύρο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, αυξάνεται η χρηματοδότηση του έργου της Ενεργειακής αναβάθμισης κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίων Σύρου, από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας. Τ ο έργο είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις στεγάνωσης και θερμομόνωσης, αντικατάστασης των κουφωμάτων (παραθύρων και εξώθυρες) και των φωτιστικών σωμάτων με νέα, τεχνολογίας LED. Προβλέπονται συγκεκριμένα μονώσεις τοποθέτηση κουφωμάτων και φωτιστικών LED.
«Με μεγάλη ικανοποίηση υποδεχόμαστε την ένταξη του μεγάλου έργου που είναι η αύξηση της χρηματοδότησης για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Δήμου της Σύρου τα οποία λόγω της παλαιότητάς τους έχουν μεγάλες απώλειες ενέργειας με σοβαρές επιβαρύνσεις για το περιβάλλον και τους προϋπολογισμούς των σχολικών επιτροπών, χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα, από άποψη συνθηκών, για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Οι παρεμβάσεις σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης , αναμένεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα των σχολείων της Σύρου . Θέλουμε σχολεία λειτουργικά, σύγχρονα και πάνω απ’ όλα φιλικά για τη μαθητική κοινότητα και το περιβάλλον. Σ’ αυτό το πλαίσιο προχωρούμε στην υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομών, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία . Αξίζει να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που διεκδίκησε και πήρε χρηματοδότηση για έργα συντήρησης και αναβάθμισης ενεργειακά σχολικών μονάδων, παρά το γεγονός ότι η επισκευή και η συντήρηση δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της, δήλωσε στο Βήμα της Δωδεκανήσου ο Αντιπεριφερίαρχης Κυκλάδων κ.Γιώργος Λεονταρίτης»

 

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ