ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκίδα: Ανεμβολίαστη πελάτισσα έφερε την ΕΛ.ΑΣ γιατί δεν την άφηναν να μπει σε μαγαζί και στο τέλος… μπήκε

Ανεμβολίαστη πελάτισσα στη Χαλκίδα κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. επειδή δεν την άφηναν να μπει σε κατάστημα, καθώς προέκυψε πρόβλημα με τη βεβαίωση αρνητικού rapid test, χθες, Τρίτη.

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες, στη Χαλκίδα, όταν η 65χρονη ήθελε να επισκεφθεί ένα κατάστημα στον εμπορικό πεζόδρομο της οδού Αβάντων, αλλά προέκυψε πρόβλημα με τη βεβαίωσή της και δεν την επέτρεπαν την είσοδο.

Η 65χρονη παρουσίασε έγγραφο από ιδιωτικό μικροβιολογικό ιατρείο της Χαλκίδας, με σφραγίδα και υπογραφή της γιατρού και ημερομηνία της ίδιας μέρας και ανέγραφε ότι υπεβλήθη σε τεστ για τον κορονοϊό, το οποίο ήταν αρνητικό.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το eviazoom, όταν η υπάλληλος θέλησε να σκανάρει το έγγραφο για τη γνησιότητά του, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε πάνω QR Code, με αποτέλεσμα να την απαγορεύσει την είσοδο, θεωρώντας ότι το χαρτί θα μπορούσε να είναι και ψεύτικο με παραποιημένη ημερομηνία.

Τότε, η 65χρονη “μπούκαρε” στο κατάστημα για να διαμαρτυρηθεί ότι ήθελε να εξυπηρετηθεί όπως και να’ χει και μάλιστα δήλωσε ότι με το ίδιο χαρτί είχε μπει νωρίτερα και σε άλλα καταστήματα της περιοχής, αλλά και στον Δήμο Χαλκιδέων, χωρίς να σκανάρουν το έγγραφο.

Ανεμβολίαστη πελάτισσα προκάλεσε πανικό στην εμπορική αγορά της Χαλκίδας

Από την πλευρά τους, ιδιοκτήτης και υπάλληλοι της ζήτησαν να φύγει από το κατάστημα, με την 65χρονη να καλεί την αστυνομία.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι εξήγησαν στην γυναίκα ότι στο έγγραφό της δεν υπήρχε ο κωδικός επαλήθευσης QR code, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του.

Οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν τηλεφωνικά ότι το έγγραφο ήταν νόμιμο και είπαν στην 65χρονη ότι μπορεί να εξυπηρετηθεί, ενημερώνοντας και το προσωπικό του καταστήματος.

 


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ