12vima ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Χαμένη η φετινή σεζόν χρειάζεται δουλειά για το καλοκαίρι του 2021

Προσδοκίες έχουν οι ξενοδόχοι και όλοι ασχολούνται με τον τουρισμό από το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς της Σουηδίας που είναι ήδη γεγονός. Ωστόσο το ερώτημα είναι πόσες αφίξεις θα  υπάρξουν  αφού οι κρατήσεις δεν θυμίζουν σε τίποτε τις περσινές.

Επίσης απογοήτευση έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι δεν ανοίγει ακόμη η τουριστική αγορά του Ισραήλ γιατί εκεί τα κρούσματα είναι αρκετά όπως έχει τονίσει με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Το ζήτημα είναι όπως τονίζουν όλοι το πώς θα διεξαχθεί η φετινή σεζόν που θεωρείται ήδη χαμένη  από πλευράς αφίξεων και εσόδων και κυρίως το πώς θα στηριχθούν οι εργαζόμενοι. Τόσο αυτοί που έχουν δουλειά όσο εκείνοι που δεν θα έχουν δουλειά.

Θέμα είναι και η διαχείρηση της πανδημίας . Όπως επισημαίνει η ΠΟΞ  προκειμένου να αποφευχθεί η (μη σκόπιμη ασφαλώς) έμμεση στοχοποίηση των περιοχών στις οποίες σημειώνονται κρούσματα, οι ανακοινώσεις να περιορίζονται σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων και να μην αναλύεται η χωρική κατανομή τους.

Εκτός ασφαλώς αν ο αριθμός των κρουσμάτων είναι τέτοιος που απαιτείται σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα. Είναι απόλυτα σαφές σε όλους μας πως τη φετινή χρονιά στόχος μας είναι να επιβιώσουμε εμείς και οι εργαζόμενοί μας και να διαφυλάξουμε, παράλληλα, την εικόνα της χώρας μας ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ Τάσιος ανακοίνωσε πρόγραμμα επιβράβευσης “Covid Bonus” σε υγιείς τουρίστες του εξωτερικού που επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Ο κ. Τάσιος τόνισε  πως επιχειρηματίες που πλήττονται από την πανδημία και δραστηριοποιούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας, προτίθενται μέσω των τοπικών Ενώσεων Ξενοδόχων να χρηματοδοτούν το 50% του τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού που είναι απαραίτητο 72 ώρες πριν την άφιξη, εφόσον βγει αρνητικό, ώστε να τονώσουν τον τουρισμό.

 

“Είμαστε σε επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία για να υλοποιήσουμε τη συγκεκριμένη ιδιωτική πρωτοβουλία βάζοντας για άλλη μια φορά “πλάτη”, όμως τα μέτρα θα πρέπει να εφαρμόζονται οριζόντια και να μην υπάρχει κανένας αποκλεισμός τουριστών που αποδεικνύονται υγιείς μέσω του τεστ, όπως είναι για παράδειγμα, επισκέπτες από τη Σερβία ή τη Ρωσία. Επιπλέον, πρέπει να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα από όλους και όχι μόνο από τους ξενοδόχους, οι οποίοι επιβαρύνονται με πρόσθετο κόστος 5 – 7%. Για φαινόμενα όπως είναι ο εντοπισμός κρουσμάτων σε παιδιά στις κατασκηνώσεις, δεν ευθύνονται οι τουρίστες” τόνισε.

Να σημειωθεί πως  Κυκλάδες και  Δωδεκάνησα  διαθέτουν εκπροσώπους τύπου στο εξωτερικό και στην Ελλάδα για την διαχείριση των περιστατικών Covid. H  κ. Γιοχάνα Στράντ  για το εξωτερικό και η κ Μαρία Σμυρίδου  για τα εγχώρια ΜΜΕ  και τα τοπικά θα διαχειρίζονται  περιστατικά που αφορούν την πανδημία για το λογαρισμό του Δήμου και της Περιφέρειας  όπως ανακοινώθηκε σε συνεντεύξεις τύπου από το δήμαρχο κ. Αντώνη Καμππουράκη και τον  Περιφερειάρχη  κ . Γιώργο Χατζημάρκο.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ