ΔΙΑΦΟΡΑ

Χαμός με την χθεσινή διαδικτυακή συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου

 

Αφού έκανε sold out  έπεσε η πλατφόρμα για δύο ώρες – Για κακόβουλη επίθεση κάνουν λόγο οι διοργανωτές.

Μία από τις πολλές καινούργιες συνήθειες που έφερε στη ζωή μας η πανδημία του κορωνοϊού είναι η live διαδικτυακή ψυχαγωγία. Όλο αυτό ξεκίνησε δειλά – δειλά, τις πρώτες μέρες της καραντίνας, ως μια αυθόρμητη ανάγκη για έκφραση και επικοινωνία μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού και μέσα σε λίγους μήνες τείνει να εξελιχθεί σε έναν οργανωμένο νέο τρόπο παρουσίασης θεαμάτων. Μέχρι και την πρώτη εγχώρια sold out διαδικτυακή συναυλία  είχαμε χθες βράδυ και μάλιστα μετ’ εμποδίων!

thanasis-papakonstantinou-aprostateytos
Η διαδικτυακή αφίσα της online συναυλίας του τραγουδοποιού

Όταν ο τραγουδοποιός Θανάσης Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε πως θα δώσει μια online συναυλία το Σάββατο 5 Αυγούστου, την οποία θα μπορούσε, όποιος επιθυμεί, να παρακολουθήσει μέσω της πλατφόρμας estage.gr, έναντι 5 ευρώ, ουδείς μπορούσε να φανταστεί τον διαδικτυακό πανικό που δημιουργήθηκε.

Χιλιάδες πιστοί θαυμαστές του τραγουδοποιού έσπευσαν από νωρίς να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους ακολουθώντας την διαδικασία αγοράς του διαδικτυακού εισιτηρίου. Εκείνοι όμως που το άφησαν για την τελευταία στιγμή και κάθισαν στον καναπέ τους προκειμένου να συνδεθούν, πληρώνοντας εκείνη τη στιγμή το αντίτιμο, έμειναν με την απογοήτευση καθώς είδαν γραμμένη στην οθόνη τους, φαρδιά πλατιά, την λέξη «εξαντλημένη». «Μα εξαντλούνται τα εισιτήρια μιας online συναυλίας;» διερωτήθηκαν πολλοί και δικαίως αφού είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο στο άγουρο ακόμα διαδικτυακό συναυλιακό τοπίο της χώρας.

Εξαντλημενο
Αυτήν την εικόνα είδαν στις οθόνες τους όσοι επιχείρησαν να πληρώσουν την τελευταία στιγμή για την διαδικτυακή συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου

Και σαν να μην έφτανε αυτό, όλοι εκείνοι που είχαν προνοήσει και περίμεναν με ανυπομονησία να απολαύσουν ζωντανά τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη, χρειάστηκε να περιμένουν περισσότερο από δύο ώρες μέχρι να ξεκινήσει τελικά η ζωντανή μετάδοση! Κάθε αρχή και δύσκολη, που λέει κι ο σοφός λαός.

Απαντώντας στα εκατοντάδες μηνύματα διαμαρτυρίας οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν, κάποια στιγμή, πώς η ιστοσελίδα έπεσε θύμα κακόβουλης επίθεσης γεγονός που οδήγησε στην μεγάλη αυτή καθυστέρηση. Γύρω στις 11 το βράδυ μάλιστα κυκλοφόρησε στα social media μία βιντεοσκοπημένη δήλωση του ίδιου του Θανάση Παπακωνσταντίνου ο οποίος, εμφανώς αμήχανος δεδομένου ότι δεν είχε ευθύνη για όλοι αυτό, ζητούσε συγγνώμη από το κοινό για την αναμονή και ενημέρωνε πως η συναυλία θα επαναληφθεί και απόψε έτσι ώστε να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν όσοι δεν τα κατάφεραν χθες. «Δεν ευθυνόμαστε εμείς για όλο αυτό. Μάς ενημέρωσαν πως η πλατφόρμα έπεσε θύμα κακόβουλης επίθεσης. Αν συμβαίνει όντως αυτό κάποιοι άνθρωποι είναι πολύ απελπισμένοι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ