ΔΙΑΦΟΡΑ

Χαμός με τον Σωτήρη Τσιόδρα – Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση

Ήταν αναμφίβολα η πιο δύσκολη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ μετά την απόφαση της κυβέρνησης να διαρρεύσει μεσοβδόμαδα την είδηση ότι έρχεται αποσυμπίεση του lockdown. 

Οι επιστήμονες θεώρησαν ότι η κυβέρνηση τους έφερε σε πολύ δύσκολη θέση, ανοίγοντας την κουβέντα για χαλάρωση των μέτρων την ώρα που οι γιατροί στα νοσοκομεία καλούνται να αντιμετωπίσουν εικόνες αποκάλυψης καθώς το τρίτο κύμα του ιού σφυροκοπά τη χώρα. 

Όταν μάλιστα κλήθηκαν να κουβεντιάσουν και να πάρουν μια απόφαση για το θέμα της μετακίνησης από δήμο σε δήμο το κλίμα φορτίστηκε ακόμα πιο πολύ. Η κυβέρνηση έδωσε μάχη για να πάρει το πράσινο φως των επιστημόνων όμως εκείνοι ήταν ανένδοτοι. 

Θεώρησαν ότι αν έδιναν το ok, τότε ο κόσμος θα θεωρούσε ότι το lockdown ουσιαστικά έχει τελειώσει, πράγμα που θα οδηγούσε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και νέα αύξηση κρουσμάτων. 

Μάλιστα και ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν αντίθετος με την σκέψη άρσης της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό τονίζοντας ότι δεν πρέπει να παρθεί μια λάθος απόφαση που θα γονατίσει το ΕΣΥ.

Ο κ. Τσιόδρας εμφανίζεται εξαιρετικά προβληματισμένος από την πορεία της πανδημίας στη χώρα, αλλά και από τη συνεργασία της επιτροπής με την κυβέρνηση, με το χάσμα ανάμεσα στις δυο πλευρές να μεγαλώνει επικίνδυνα. Κάποιοι μιλούν ήδη για αντιστροφη μέτρηση πριν την ολική ρήξη. Αν θα επιβεβαιωθούν ή όχι θα φανεί το προσεχές διάστημα…ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ