ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Χαρ. Κόκκινος: “Να συνεδριάσει άμεσα το ΠΣ Νοτίου Αιγαίου σε ακριτικό μας νησί και να καταγγείλει την Τουρκική επιθετικότητα”

“Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου σε ακριτικό μας νησί και να καταγγείλει την Τουρκική επιθετικότητα”

Με αφορμή την συνεχιζόμενη προκλητική και επιθετική στάση της Τουρκίας που καταπατά το Διεθνές Δίκαιο  και με αποκορύφωμα την αμφισβήτηση της  Ελληνικότητας  του Αιγαίου και της Δωδεκανήσου, καλούμε τον Περιφερειάρχη   Νότιου    Αιγαίου και το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου :
1)Να συγκαλέσει άμεσα σε συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο(Π.Σ.) Νοτίου Αιγαιου και να συζητηθεί  η απαράδεκτη στάση της Τουρκίας.

2)Να υπάρχει ψήφισμα-καταδίκη της Τουρκικής επιθετικότητας.

3)Να σταλεί μήνυμα ενότητας,αποφασιστικότητας και συσπείρωσης στους κατοίκους των νησιών μας και στο σύνολο του Ελληνισμού.

4)Να εξεταστεί η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση  του Π.Σ.- με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων -σε ακριτικό νησί της περιοχης μας (Καστελόριζο, Σύμη, Αγαθονήσι,Ψεριμο  κ.τ.λ.)για λόγους συμβολικούς και ουσιαστικούς.
Τέλος επισημαίνουμε:

-Εκτιμούμε ότι την ίδια ώρα που καλούμε συμπατριώτες μας και αλλοδαπούς να επισκεφτούν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου,  τα μέλη του Π.Σ. μπορούν να μετακινηθούν (με την τήρηση των υγειονομικών προϋποθέσεων λόγω covid/19) και να συνεδριάσουν σε ένα από αυτά. Είναι ο τόπος που υπηρετούν αυτοδιοικητικά.

-Η συνεδρίαση του Π.Σ. τον μήνα Αύγουστο 2020 με απόφαση της ηγεσίας της  Π.Ν.Α. , πραγματοποιήθηκε -προς έκπληξη μας-δια περιφοράς…. Δεν ειχαμε τη δυνατότητα να τοποθετηθούμε   αναλυτικά ούτε επί των θεμάτων που τέθηκαν ούτε να συζητήσουμε  ψηφίσματα.Ο ρόλος του Π.Σ. πρεπει να είναι αναβαθμισμένος και όχι υποβαθμισμένος…..

-Υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ. στο Καστελόριζο πραγματοποιήθηκε αρκετά χρόνια πριν… το  ετος 2015!Στο Αγαθονήσι ,στη Σύμη, στην Ψέριμο δεν έχει πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του αυτοδιοικητική μας οργάνου.

Χαράλαμπος Κόκκινος
-Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου”-Περιφερειακος Σύμβουλος Περιφερειακης Ενότητας Ρόδου
-Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ