ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χάρης Θεοχάρης: «Στις 14 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός, η σεζόν δε θα χαθεί»

Χάρης Θεοχάρης: Στο βήμα της Βουλής μίλησε ο υπουργός Τουρισμού. Μεταξύ άλλων, δήλωσε πως το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου, είναι ειλημμένη απόφαση για την κυβέρνηση.

Χάρης Θεοχάρης: Όσα είπε στο βήμα της βουλής

«Ο τουρισμός θα ανοίξει στις 14 Μαΐου με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με ένα σχέδιο συνολικό και προσεκτικό που θα επιτρέπει την ασφάλεια», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε πως θα ανοίξουν και όλες οι χερσαίες διαβάσεις την ίδια ημερομηνία, σε αντίθεση με πέρυσι που όπως είπε: «η κατάσταση ήταν πολεμική και ο έλεγχος πιο δύσκολος».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως θα γίνει άρση των εσωτερικών περιορισμών όταν το εκτιμήσει η υγειονομική επιτροπή, υπογραμμίζοντας πως είναι ψευδές το «οι τουρίστες μπορούν να κινούνται όπου θέλουν και οι Έλληνες όχι».

Και συνεχίζει: «Ό,τι ισχύει για τους Έλληνες ισχύει και για τους τουρίστες» τονίζοντας ότι «δε θα γίνονται διακρίσεις ούτε θα έχουμε εστιατόρια ανοιχτά μόνο για εμβολιασμένους. Η σεζόν δεν θα χαθεί όλοι οι πολίτες και οι τουρίστες θα νιώθουν ασφαλής», κατέληξε ο υπουργός Τουρισμού.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ