ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Χατζηδιάκος: Η συμβολή της ΑΝΔΩ στις νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων

 

«Η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου Α.Ε. των Ο.Τ.Α. την οποία υπηρέτησα επί μία τετραετία ως διευθύνων σύμβουλος- αντινομάρχης, συνεχίζει το αθόρυβο και δημιουργικό της έργο, για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, εθνικών αλλά και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που συμβάλουν στην ανάπτυξη όλων των νησιών του Νομού μας».

Αυτό δήλωσε χθες ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κινάλ, Φώτης Χατζηδιάκος, κατά την παρουσίαση του προγράμματος CLLD/LEADER 2023-2027 που συνδιοργάνωσαν η ΑΝΔΩ με την ΔΕΤΑΠ και την στήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

«Η έγκαιρη και σωστή ενημέρωση των φορέων και των μικρών τοπικών επιχειρήσεων, ο σχεδιασμός και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, μέσα από την διαβούλευση, συμβάλλουν τα μέγιστα στην υποβοήθηση των ενδιαφερομένων, για την ένταξη έργων, δράσεων και πρωτοβουλιών στο πρόγραμμα χρηματοδότησης».

Η διάθεση πόρων ύψους 6.500.000 Ευρώ με την προοπτική αύξησης τους κατά 50%, εφόσον κατατεθούν άρτιες και ολοκληρωμένες μελέτες, αποτελεί μία ακόμη ευκαιρία για την ανάδειξη του νησιωτικού μας πολιτισμού, αγροτικών παραδόσεων, παραδοσιακών μεταποιητικών επαγγελμάτων και χειροτεχνίας.
Η στήριξη έργων, δράσεων και πρωτοβουλιών πράσινων υποδομών και καινοτόμου ανάπτυξης, (έξυπνα χωριά), ενισχύουν την προσαρμογή στις νέες προσκλήσεις με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Προϋπόθεση για την μεγιστοποίηση της ωφέλειας των ιδιωτικών φορέων και μικρών επιχειρήσεων, είναι η κατανομή των πόρων υπέρ των πρωτοβουλιών της κοινωνίας των πολιτών και σε βάρος των δημοσίων φορέων (δήμων, Ν.Π.Δ.Δ. κ.α) οι οποίοι έχουν την ευχέρεια να αξιοποιήσουν άλλα χρηματοδοτικά μέσα για την υλοποίηση των μελετών τους. Είναι πάγια θέση που υποστήριζα ακόμη και όταν κατείχα τις θεσμικές ιδιότητες του αντινομάρχη, αντιπεριφερειάρχη, αλλά και δημάρχου Ρόδου.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ