ΕΛΛΑΔΑ

Χειρουργός Ιωάννας: «Ανησυχώ για την υγεία της. Το άγχος της δίκης θα έχει συνέπειες»

Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έχει τραύματα στο πρόσωπο, στον κορμό και τα χέρια, ενώ τα σημεία χωρίς τραύματα είναι από τα γόνατα και κάτω, σύμφωνα με τη διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο, Μαρία Καλοφώνου.

Όπως υπογράμμισε η γιατρός, η οποία μίλησε για την εμφάνιση της 35χρονης στη δικαστική αίθουσα, όπου ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση της επίθεσης με το βιτριόλι «το ζητούμενο είναι η Ιωάννα να έχει ενεργό συμμετοχή στη ζωή, αλλά ανησυχώ βλέποντας αυτό το στρες το μεγάλο να έχει ήδη επιπτώσεις πάνω στην υγεία της, στο σώμα της, στο δέρμα της και δεν ξέρουμε και πως θα εξελιχθεί όλο αυτό που ζει».

«Ήμουν στο δικαστήριο, έχω να καταθέσω πολύ συγκεκριμένα πράγματα, που αφορούν στην υγεία της Ιωάννας. Περίμενα να δω πόσο θα αντέξει. Ανησυχώ πραγματικά και ανθρώπινα. Θεωρώ δικαίωμά της και τιμή της που θέλει να συμμετέχει σε όλη αυτή τη διαδικασία» επεσήμανε η γιατρός.

Παράλληλα, εξήγησε ότι η Ιωάννα Παλιοσπύρου φορά τη μάσκα, όχι μόνο για να βγαίνει έξω, αλλά και για αρκετές ώρες μέσα στο σπίτι της.

Πως είναι το πρόσωπο και το σώμα της Ιωάννας μετά την επίθεση με βιτριόλι

«Η μάσκα είναι διπλή. Υπάρχει ένα φύλλο λεπτό σιλικόνης, το οποίο ακουμπά πάνω στο τραύμα και στη συνέχεια μια σκληρή πλαστική κατασκευή. Και τα δύο έχουν σκοπό να πιέζουν τις ουλές, γιατί οι μετεγκαυματικές ουλές έχουν την τάση να υπερτρέφονται, να φουσκώνουν, γι’ αυτό πρέπει να πιέζουμε τις ουλές. Η Ιωάννα φοράει αυτή τη διπλή μάσκα πολλές ώρες κάθε μέρα, παρά τη δυσκολία στην κίνηση που προκαλεί. Δεν είναι μια μάσκα που φόρεσε για να έρθει, είναι η θεραπεία της», σημείωσε.

Τέλος, η Μαρία Καλοφώνου ανέφερε και τη συνομιλία που είχε με την Ιωάννα στο περιθώριο της σημερινής διαδικασίας. «Με ρώταγε λεπτομέρειες για την αγωγή της. Βάζει στόχους για να συνεχίσει τη ζωή της» πρόσθεσε.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ