ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστόφορος Βερναρδάκης: Ζητώ συγγνώμη για το «Πισπιρίγκου της Παιδείας η Κεραμέως»

 

Μετά το σάλο και τις οργισμένες αντιδράσεις για την απαράδεκτη δήλωσή του κατά της Νίκης Κεραμέως, ο Χριστόφορος Βερναδάκης τα… μάζεψε άρον άρον και ζήτησε συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό «Πισπιρίγκου» της Παιδείας.

Σε βίντεο που ανέβασε (και κατέβασε) στο Tik Tok, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης επιτίθεται στη Νίκη Κεραμέως για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, ξεπερνά όμως κάθε όριο χαρακτηρίζοντας την, ουσιαστικά, δολοφόνο της Παιδείας, υιοθετώντας συγχρόνως και την… ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία για την ώρα κατηγορείται για το θάνατο ενός από τα τρία της παιδιά.

Η ανάρτηση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη να ζητά συγγνώμη για το “άστοχο”, όπως το χαρακτήρισε σχόλιό του. «Ζητώ συγγνώμη από την κα Κεραμέως για το απαράδεκτο σχόλιο» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας πως η κριτική του για το νομοσχέδιο, παραμένει.

Η δήλωση του Χριστόφορου Βερναρδάκη

«Το σχόλιό μου για το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα της κας Κεραμέως ήταν ξεκάθαρα άστοχο.

Για αυτό το λόγο και αναγνωρίζοντάς το, το έχω αποσύρει από χθες το βράδυ.

Ζητώ συγγνώμη από την κα Κεραμέως για το απαράδεκτο σχόλιο, η πολιτική κριτική μου ωστόσο στο αίσχος που έφερε προς ψήφιση στη βουλή παραμένει στο ακέραιο».

Η απαράδεκτη ανάρτηση

Σε βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης επιτίθεται στη Νίκη Κεραμέως και τη χαρακτηρίζει «Πισπιρίγκου της Παιδείας» γιατί, όπως θεωρεί, «σκοτώνει» την Παιδεία, όπως η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται ότι έχει σκοτώσει τουλάχιστον ένα από τα τρία παιδιά της.

«Είναι η Νίκη Κεραμέως η Ρούλα Πισπιρίγκου της Δημόσιας Παιδείας;

  • Στέρησε από 50.000 νέους και νέες την είσοδο στα Πανεπιστήμια.
  • Αναγνώρισε ίσα επαγγελματικά  δικαιώματα στης πάσης φύσεως ιδιωτικά κολλέγια με τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία.
  • Έβαλε δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά.
  • Μετέτρεψε την επαγγελματική εκπαίδευση σε ανειδίκευτη φτηνή εργασία και τον μισθό των παιδιών σε χαρτζιλίκι.
  • Προσέλαβε αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια, αντί για ερευνητές, δασκάλους και πανεπιστημιακούς καθηγητές.
  • Αντικατέστησε τα πτυχία με πιστοποιητικά χαμηλής αξίας» λέει στο βίντεό του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οργή Κεραμέως

Η Νίκη Κεραμέως αντέδρασε στην επίθεση που δέχτηκε και χαρακτήρισε μισογυνισμό και απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα τα όσα είπε στο βίντεό του ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ζήτησε δε από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση.

«Ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης ξεπέρασε κάθε όριο. Χυδαιότητα, τοξική πόλωση και διχασμός, απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μισογυνισμός… Ο κ. Τσίπρας τι θέση θα πάρει;».

Νέα Δημοκρατία: Να καταδικάσει ο Τσίπρας

Ανακοίνωση για την πρωτοφανή επίθεση του Χριστόφορου Βερναρδάκη στη Νίκη Κεραμέως εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία, που ζητά επίσης από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση.

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βερναρδάκης, ξεπέρασε ακόμη και τα πιο ακραία troll του ΣΥΡΙΖΑ σε τοξικότητα. Σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζει την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, «Πισπιρίγκου της παιδείας». Προφανώς πιστεύει ότι παρομοιάζοντας την υπουργό με μια υπόδικο, μπορεί να κερδίσει μερικά λεπτά αντιπολιτευτικής  δημοσιότητας. Το μόνο που κάνει είναι να αποδεικνύει ότι η χυδαιότητα που εκπέμπεται από τον ίδιο και το κόμμα του, δεν έχει τέλος! Απαιτούμε από τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει την άθλια επίθεση του στενού συνεργάτη του στην υπουργό Παιδείας. Αν δεν το κάνει θα είναι σαν να την συνυπογράφει».

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ