ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Χρήστος Ευστρατίου : Η Περιφέρεια προετοιμάζεται ενόψει της χειμερινής περιόδου

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συντονισμό και συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, ενόψει των χειμερινών μηνών.  Αυτο δήλωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Ευστρατίου
«Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια, οι αρμοδιότητες για τους καθαρισμούς των ρεμάτων περιήλθαν στις Περιφέρειες. Στην δική μας Περιφέρεια, έχει γίνει καλή δουλειά, ενώ βρισκόμαστε σε συντονισμό και συνεργασία με όλους τους φορείς, όσο και με ιδιώτες. Έχουμε προχωρήσει σε τριετείς συμβάσεις ώστε να εξοικονομούμε χρόνο και να έχουμε πάντα διαθέσιμους μηχανικούς. Τα ρέματα στη Ρόδο είναι σε καλή κατάσταση, αν και σε κάποια σημεία υπάρχει δυσκολία πρόσβασης ενώ σε πολλές περιπτώσεις, κάποιοι πετούν φερτά υλικά κ.λπ.
Εμείς ως περιφερειακή αρχή, γι αυτή την περίοδο έχουμε σε “επίταξη” όλα τα μηχανήματα και τους ιδιώτες οι οποίοι είναι σε επιφυλακή, ανά δημοτική ενότητα στο νησί. Επίσης βρισκόμαστε σε επικοινωνία και με την Πολιτική Προστασία παρακολουθώντας τις εξελίξεις».
Ο κ. Ευστρατίου, υπογράμμισε ακόμη ότι για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τον καθαρισμό τους, ενώ γίνονται έρευνες με μηχανικούς της ΠΝΑι με στόχο την συλλογή περισσοτέρων στοιχείων.
«Στα καιρικά φαινόμενα και σε έκτακτες καταστάσεις, ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι είσαι πανέτοιμος. Όλος ο μηχανισμός είναι έτοιμος, ενώ οι εθελοντικές ομάδες παραμένουν σε επιφυλακή καθώς και οι φορείς, όπως η Πυροσβεστική, το Λιμενικό, η Αστυνομία κ.λπ. Πρόσφατα μάλιστα είχαμε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας για συντονισμό των ενεργειών.
Το νέο φαινόμενο κακοκαιρίας που περιμένουμε ονομάζεται ‘Μπάλλος’. Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα Πέμπτη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα αν και στα Δωδεκάνησα δεν αναμένονται τόσο ισχυρά φαινόμενα. Εμείς πάντως, είμαστε έτοιμοι και συνιστούμε σε όλους τους κατοίκους, να είναι προσεκτικοί και να καθαρίζουν ό,τι έχουν κοντά στα σπίτια τους όπως φρεάτια κ.λπ.»
Σε ερώτηση εάν υπάρχει κίνδυνος, τα καιρικά φαινόμενα να επηρεάσουν τις εργασίες στη Γέφυρα Κρεμαστής, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «Ο δρόμος από το αεροδρόμιο προς την πόλη θα κλείσει στο τέλος του μηνός, ενώ όλες οι εργασίες γίνονται με πολύ προσοχή και υπό την επίβλεψη των μηχανικών μας. Ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει τα εκτελούμενα έργα».
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ