ΔΙΑΦΟΡΑ

Χρήστος Κυριαζής: Η σχέση με τη Βάνα Μπάρμπα, ο χωρισμός και η επιτυχία «Έχω Κλάψει»

 

Ο Χρήστος Κυριαζής “έφυγε” από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο, μεταξύ των οποίων και τη Βάνα Μπάρμπα.

 

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, το τραγούδι «Έχω Κλάψει», ήταν γραμμένο για έναν από τους μεγαλύτερους έρωτες που έζησε, με τη Βάνα Μπάρμπα, ο οποίος κράτησε δύο χρόνια, αλλά ήταν αρκετά για να του σημαδέψει τη ζωή και το έργο.

Το τραγούδι του Χρήστου Κυριαζή μετά τον χωρισμό του από τη Βάνα Μπάρμπα

«Έχω κλάψει για πολλές γυναίκες, έχω κλάψει, μα για σένα πιο πολύ», τραγουδούσε ο Χρήστος Κυριαζής, εμπνευσμένος από τον χωρισμό τους, χωρίς να γνωρίζει ότι λίγα χρόνια αργότερα θα το αφιερώσει live στην σκηνή στην πρώην αγαπημένη του, καθώς το 2016 ανεβαίνει στην σκηνή του Άνοδος Stage, ενώ στο κοινό βρίσκεται η Βάνα Μπάρμπα. Στο βίντεο φαίνεται να της το τραγουδάει και εκείνη τον «λούζει» με γαρύφαλλα.

Όπως είχε δηλώσει ο Χρήστος Κυριαζής για την ηθοποιό «τη Βάνα τη γνώρισα στο Art Cafe το ’92. Μου είπε χαρακτηριστικά “Γεια σας, Βάνα Μπάρμπα”. Της είπα κι εγώ “Χρήστος” και γελούσε. Η Βάνα είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα. Ψυχούλα».

Ο Χρήστος Κυριαζής για τη σχέση του με τη Βάνα Μπάρμπα

Από την πλευρά της, η ηθοποιός είχε δηλώσει για εκείνον «θεωρώ ότι είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης και με την αποχή του έδειξε ότι δεν συμβιβάστηκε όλα αυτά τα χρόνια και απέδειξε πόσο μεγάλα τραγούδια έχει γράψει. Τα τραγούδια του δεν είναι απλοϊκά, είναι απλά γραμμένα, αλλά “μεγάλα”, όπως γράψανε οι παλιοί. Σ’ ένα κουτί από τσιγάρα, λίγα λόγια, αλλά αληθινά και δυνατά. Το “Δεν προσκύνησα” θεωρώ ότι είναι από τα μεγαλύτερα του τραγούδια, παρόλο που εμένα μ’ έχουν συνυφασμένη μαζί του με το “Έχω κλάψει”».

Όσον αφορά τη σχέση τους, η Βάνα Μπάρμπα είχε υπογραμμίσει «ήμασταν μαζί δύο χρόνια περίπου. Έχω να θυμάμαι υπέροχα πράγματα και χαθήκαμε, όταν μου έφερε το καροτσάκι για την κόρη μου. Πέρασα υπέροχα. Για μένα ήταν από τις πιο ωραίες μου σχέσεις. Τον αγαπάω βαθιά και οι άνθρωποι που αγαπιούνται, στην ουσία δεν χωρίζουν ποτέ. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να έχουμε ποιοτικές σχέσεις και όχι ποσοτικές».

Σχετικά με τον θάνατο του Χρήστου Κυριαζή, η ηθοποιός μίλησε συντετριμμένη στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και επεσήμανε «ο Χρήστος είχε απομονωθεί τα τελευταία χρόνια. Είχε μια κυρία δίπλα του, τη Σοφία, μια σπουδαία γυναίκα, που φρόντιζε τα πάντα για εκείνον. Η γυναίκα αυτή χρειάζεται στήριξη και τα θερμά μας συλλυπητήρια. Εμένα είναι κομμάτι της ζωής μου που έφυγε οριστικά. Είναι ένας πολύ μεγάλος συνθέτης, μεγάλη προσωπικότητα, ένας σπουδαίος άνθρωπος. Η εποχή τους ανθρώπους αυτούς τους βγάζει έξω και κρατάει άλλους υποδεέστερους, δεύτερους και τρίτους. Τον είχα δει τελευταία φορά σε συναυλία στον Πειραιά, το αγαπημένο του λιμάνι. Είμαι πολύ τυχερή που τον γνώρισα».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ