ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσοί Σκούφοι 2022 από το Αθηνόραμα

Καλύτερο εστιατόριο της χώρας με δύο Χρυσούς Σκούφους και βαθμό 17/20 αναδείχθηκε και φέτος το «Etrusco» στην Κέρκυρα. Το βραβείο παρέλαβε ο σεφ-ιδιοκτήτης Έκτορας Μποτρίνι από τον Εκδότη του αθηνοράματος Δημήτρη Ηλιόπουλο και την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη .
 

Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και η «zero food waste» τελετή απονομής

Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν την Δευτέρα 4 Απριλίου στο Grand Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια τελετή που συνδύασε την λάμψη με την ενσυναίσθηση αλλά και την αυτογνωσία, καθώς ήταν αφιερωμένη στο παγκόσμιο γαστρονομικό κίνημα Zero Food Waste. Ήταν μια πρωτοβουλία που χαιρετήθηκε με ενθουσιασμό από τρεις κορυφαίους σεφ του πλανήτη και η οποία βρήκε ιδανική εφαρμογή στο κλείσιμο της βραδιάς με ένα αξέχαστο δείπνο φτιαγμένο από «σκουπίδια».

Καλύτερο εστιατόριο της χώρας με δύο Χρυσούς Σκούφους και βαθμό 17/20 αναδείχθηκε και φέτος το «Etrusco» στην Κέρκυρα. Το βραβείο παρέλαβε ο σεφ-ιδιοκτήτης Έκτορας Μποτρίνι από τον Εκδότη του αθηνοράματος Δημήτρη Ηλιόπουλο και την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη .

Με το «Etrusco» να αναδεικνύεται για δέκατη συνεχή χρονιά, ως το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας, πιστοποιώντας πως η κερκυραϊκή έδρα του Έκτορα Μποτρίνι είναι μια σταθερή αξία, κορυφώθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας η ετήσια γιορτή της γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας 30 εστιατόρια από όλη την επικράτεια βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο για το 2022 και 37 ακόμη εστιατόρια ξεχώρισαν αποσπώντας την τιμητική διάκριση Top Notch.

 

Αν θέλαμε να συνοψίσουμε το μήνυμα των φετινών βραβεύσεων, θα λέγαμε ότι, παρά τις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων, η γαστρονομική σκηνή της Ελλάδας βράζει, ανταποκρινόμενη στη ραγδαία τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Διάσημα brand εστιατορίων με κορυφαίους σεφ ανοίγουν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ελληνικά εστιατόρια εμφανίζονται έτοιμα για διεθνή καριέρα, νέα εξαιρετικά ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα πλουτίζουν με τα ξεχωριστά τους εστιατόρια τη γαστρονομία μας, ενώ ο δυναμισμός αυτός αρχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και στα νησιά της άγονης γραμμής.

Η αξιολόγηση από την γευσιγνωστική ομάδα του Αθηνοράματος, όπως αποτυπώθηκε στα φετινά βραβεία, έδειξε μια εντυπωσιακή άνοδο ποιότητας σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι μόνο οι νέες είσοδοι στον θεσμό των βραβεύσεων που φέτος έφτασαν τις δεκατρείς, αλλά κυρίως το ευχάριστο γεγονός ότι πληθαίνουν τα εστιατόρια με υψηλή βαθμολογία.

Ο θεσμός των Χρυσών Σκούφων, εξελισσόμενος διαρκώς, καθιέρωσε από φέτος δύο νέα  βραβεία. Το One To Watch θα στρέφει κάθε χρόνο το βλέμμα όλων σε ένα καινούργιο εστιατόριο, το οποίο επιχειρεί μια καινοτόμα πρόταση, που ξεχωρίζει για την τόλμη και την πρωτοτυπία της, που ανοίγει καινούργιους δρόμους, ενώ ταυτόχρονα το ίδιο το εστιατόριο δίνει οιωνούς για μια εξαιρετική πορεία.

Το βραβείο Chef Patissier της χρονιάς θα βραβεύει τον σεφ – πατισιέ του οποίου οι δημιουργίες ξεχώρισαν και αξιολογήθηκαν με την υψηλότερη επίδοση στα εστιατόρια που βαθμολογήθηκαν στο ετήσιο σαφάρι των Χρυσών Σκούφων.

Masters of ceremony ήταν η Ρένα Μόρφη και ο Κρατερός Κατσούλης. Η Ρένα, λάτρης της γαστρονομίας και υπέρκομψη μέσα σε μία δημιουργία υψηλής ραπτικής του οίκου Maison Faliakos και ο Κρατερός εξίσου εντυπωσιακός με black tie του Οίκου Γιαννέτος παρουσίασαν την τελετή απονομής με κομψότητα, κέφι και ταμπεραμέντο. Ένα τρίο μουσικών, ο Αλέξης Ιωάννου στη φωνή και την κιθάρα, ο Θάνος Κοσμίδης στα πλήκτρα και τα φωνητικά και ο Γιώργος Μπαρμπέρης στα ντραμς, παρουσίασαν δικά τους και διασκευασμένα κομμάτια με αναφορές στα musical του Broadway αλλά και ακούσματα αιγαιοπελαγίτικα σε funk ρυθμούς, ειδικά προσαρμοσμένα για να συνοδεύσουν την φετινή τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων.

Το κόνσεπτ του δείπνου της απονομής συντονίστηκε με τη νέα παγκόσμια τάση του Zero Food Waste, το παγκόσμιο γαστρονομικό κίνημα ηθικής και ενσυναίσθησης, που έχει ως στόχο την αλλαγή της νοοτροπίας μας για το πώς χρησιμοποιούμε την τροφή και που έχει αρχίσει να απασχολεί τους μεγάλους σεφ του πλανήτη. Το ποια μέρη της τροφής θεωρούμε προς βρώση και το τι πετάμε πριν καν το μεταποιήσουμε θεωρώντας το «σκουπίδι» επιδρά καθοριστικά στη βιωσιμότητα του πλανήτη, στο σεβασμό των οικοσυστημάτων, στη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων και στην προστασία της βιοποικιλότητας. Η πλειονότητα του κόσμου αγνοεί ότι το 17% της τροφής που παράγεται διεθνώς κατευθύνεται χωρίς λόγο στα σκουπίδια και είναι ντροπή όταν ο ένας στους εννέα ανθρώπους στη Γη πηγαίνει για ύπνο νηστικός. Ενώ ταυτόχρονα, η τροφή που πετάμε επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με 8% επιπλέον αέρια θερμοκηπίου, οδηγεί σε εξάντληση τους υδάτινους πόρους και κοστίζει πολύ σε χρήμα.

Ήταν μια ενέργεια που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με τόσο ολοκληρωμένο τρόπο στο χώρο της γαστρονομίας στην Ελλάδα και η οποία ανέδειξε τους «Heroes που μας προτρέπουν για Zeros», προτείνοντας μια κοινωνικά ευαίσθητη γαστρονομία που εφαρμόζεται από ολοένα και περισσότερους κορυφαίους σεφ του πλανήτη.

Μια από τις πιο δυνατές στιγμές της βραδιάς ήταν η εμφάνιση από οθόνης τριών εμβληματικών και πολυβραβευμένων σεφ, κορυφαίων στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή, του Μάσιμο Μποτούρα σεφ του 3άστερου «Οστερία Φραντσεσκάνα» στη Μοντένα, δυο φορές καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, το 2016 και το 2018, τον καλύτερο σεφ του κόσμου για το 2019, Μάουρο Κολαγκρέκο από το περίφημο 3άστερο «Μιραζούρ» στην Κυανή Ακτή, και τον κορυφαίο Βάσκο επαναστάτη Αντόνι Λουί Αντουρίθ από το «Μουγκαρίτς» του Σαν Σεμπαστιάν που βρίσκεται επί χρόνια μέσα στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων εστιατορίων του κόσμου. Οι τρεις μεγάλοι σεφ χαιρέτισαν από οθόνης το θεσμό των Χρυσών Σκούφων, τους φετινούς βραβευμένους και την πρωτοβουλία του αθηνοράματος για το γαστρονομικό concept Zero Food Waste, ανέλυσαν τη φιλοσοφία του «μην πετάξεις τίποτα» και το πώς την εφαρμόζουν στις διάσημες κουζίνες τους.

Η πρώτη φορά στον πλανήτη που κορυφαίοι σεφ περιποιήθηκαν υψηλούς προσκεκλημένους με τη λογική του Zero Food Waste ήταν το 2015 όταν οι αρχηγοί κρατών που συναντήθηκαν στα Ηνωμένα Έθνη για να προετοιμάσουν την περίφημη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, δείπνησαν με ανακυκλωμένα «σκουπίδια» που είχαν την υπογραφή δυο διάσημων σεφ, του Νταν Μπάρμπερ και του Σαμ Κας.

Η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ταλαντούχοι και βραβευμένοι σεφ, περιποιήθηκαν με αντίστοιχο τρόπο 200 περίπου καλεσμένους σε επίσημο δείπνο, ήταν αυτή της τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων 2022. Ο Τάσος Μαντής (από το καινούργιο «Soil») και ο Αστέριος Κουστούδης (executive σεφ της Μεγάλης Βρετανίας και του Κινγκ Τζορτζ) δημιούργησαν ένα μενού από «σκουπίδια». Μεταμόρφωσαν με έμπνευση και δεξιοτεχνία στυμμένες λεμονόκουπες, φλούδες από παντζάρια, ψαροκόκαλα και άλλα «άχρηστα υλικά» σε γκουρμέ πιάτα δίνοντας τους νέα γαστρονομική αξία. Στο τέλος του δείπνου αποθεώθηκαν από τους προσκεκλημένους, δικαιώνοντας στο έπακρο την φιλοσοφία του Zero Food Waste και αποδεικνύοντας ότι είναι κάτι απόλυτα εφικτό, ιδίως όταν συμβαδίζει με γνώση, τόλμη και φαντασία.

Η τελετή απονομής των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων «Χρυσοί Σκούφοι 2022» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής (καθώς η γαστρονομία είναι για την Περιφέρεια ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της προβολής του brand name της Αττικής) καθώς επίσης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων.

Τα βραβεία  παρέδωσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, η Βουλευτής και πρώην Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ο General Manager της UPFIELD για την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια Νίκος Λαβίδας, η Γενική Διευθύντρια του Ομίλου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360o Όλγα Κριτσιμά, o Γενικός Διευθυντής της Miele Hellas Αθανάσιος Κυριαζής, η Managing Director της Συνέργια ΑΕ (αποκλειστικού αντιπροσώπου της Nespresso Professional) Ελένη Μιχοπούλου, η Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ Δήμητρα Δασκαλάκη, ο Διευθυντής Πωλήσεων της Nutria Γιάννης Παϊζάνης, η Marketing Manager της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. Βίκυ Παπουτσάκη, η Senior Brand Manager Improrted Waters της Nestle Hellas Μαρία Γρίφσα, ο Senior Brand Manager – Mythos & Kaiser Brands της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Βαγγέλης Μποκίδης, η Senior Brand Manager Confectionary της Nestle Hellas Μαρίλη Αργύρη, η επικεφαλής του Θεσμού των Χρυσών Σκούφων Άννη Ηλιοπούλου και ο εκδότης του αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος

Χορηγοί των Χρυσών  Σκούφων 2022 είναι: S.Pellegrino – Acqua Panna, Metro Cash & Carry, Kaiser Pilsner, Nespresso Professional, Upfield Professional, Miele, ΙΕΚ Δέλτα 360, ΔΩΔΩΝΗ, Ιωνίς.

Yποστηρικτές των Χρυσών Σκούφων 2022 είναι: Nestle Dessert, Maggi, Polygreen, Κτήμα Γεροβασιλείου, Geitonas V.

 

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

 

Χρυσοί Σκούφοι 2022

Etrusco, Κέρκυρα, 17/20 και δύο σκούφοι

Botrini’s, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος

Botrini’s, Ξεν. «Angsana Corfu», Κέρκυρα, 16/20 και ένας σκούφος, New Entry

Fresco, Ξεν. «Sani Dunes-Sani Resort», Χαλκιδική, 16/20 και ένας σκούφος

Treehouse, Ξεν. «Ekies All Senses Resort», Χαλκιδική, 16/20 και ένας σκούφος

Varoulko Seaside, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος

CTC, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος

Hervé, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος

Hytra, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος

Matsuhisa Athens, Ξεν. «Astir Palace», Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος

Matsuhisa Mykonos, Ξεν. «Belvedere», Μύκονος, 15,5/20 και ένας σκούφος

Patio, Ξεν. «The Margi», Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος

Pelagos, Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος, New Entry

Selene, Ξεν. «Katikies Garden», Σαντορίνη, 15,5/20 και ένας σκούφος

Soil, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος, New Entry

Σπονδή, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος

Squirrel, Ξεν. «Danai Beach Resort», Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος

The Ziller’s, Ξεν. «The Zillers», Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος

Tudor Hall, Ξεν. «King George», Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος

Aleria, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος

Anama, Μεσσηνία, Πελοπόννησος, 15/20 και ένας σκούφος, New Entry

Dionysos, Ξεν. «Elounda Beach», Ελούντα, Κρήτη, 15/20 και ένας σκούφος

Elements Restaurant, Ξεν. «Canaves Epitome», Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος

GB Roof Garden, Ξεν. «Grande Bretagne», Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος

Lauda, Ξεν.«Andronis Boutique Hotel», Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος

Noble Gourmet, Ξεν. «Elysium Resort & Spa», Ρόδος, 15/20 και ένας σκούφοs

Opson, Ξεν. «Andronis Arcadia Hotel», Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος, New Entry

Petra Restaurant, Ξεν. «Canaves Oia Suites», Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος

Salonica Restaurant, Ξεν. «Makedonia Palace», Θεσσαλονίκη, 15/20 και ένας σκούφος

Tomata, Ξεν. «Sani Marina- Sani Resort», Χαλκιδική, 15/20 και ένας σκούφος

 

Με έναν Χρυσό Σκούφο και με βαθμό 15/20 για την Αθήνα βραβεύτηκαν οι Γκίκας Ξενάκης για το «Aleria» και ο executive chef Αστέριος Κουστούδης «GB Roof Garden» (Ξεν.«Grande Bretagne») και για την Σαντορίνη ο executive chef Τάσος Στεφάτος για τα «Petra Restaurant» (Ξεν.«Canaves Oia Suites») & «Elements Restaurant» (Ξεν.«Canaves Epitome») και ο Γιώργος Γιουρτζίδης για τα «Opson» (Ξεν.«Andronis Arcadia Hotel») & «Lauda» (Ξεν.«Andronis Boutique Hotel»). Την απονομή έκανε η Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜETRO Α.Ε.Β.Ε.

 

Με έναν Χρυσό Σκούφο και με βαθμό 15/20 βραβεύτηκαν οι Άλμπερτ Χάσμα («Dionysos», Ξεν.«Elounda Beach», Κρήτη), Σωτήρης Ευαγγέλου («Salonica Restaurant», Ξεν.«Makedonia Palace», Θεσσαλονίκη), Γεωργία Παπαϊωάννου («Anama», Γιάλοβα, Πελοπόννησος) και Γιώργος Γαβρίλος («Tomata», Ξεν.«Sani Marina – Sani Resort»). Την βράβευση έκανε ο Νίκος Λαβίδας, General Manager της Upfield για την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια.
Για την Αθήνα με έναν Χρυσό Σκούφο και με βαθμό 15,5/20 βραβεύτηκαν οι Γρηγόρης Κίκης («Hervé»), Αλέξανδρος Τσιοτίνης («CTC»), Παναγιώτης Γιακαλής («Patio», Ξεν.«The Margi») και Philippe Roux-Dessarps («Pelagos», Ξεν.«Four Seasons Astir Palace Hotel Athens»). Επιπλέον βραβεύθηκε το εστιατόριο «Hytra». Την απονομή έκανε o Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.
Με έναν Χρυσό Σκούφο και με βαθμό 15,5/20 για την Αθήνα βραβεύτηκαν οι Γιάννης Βλαχογιάννης («The Zillers», Ξεν.«The Zillers»), Τάσος Μαντής («Soil»), Τόνυ Βρατσάνος («Matsuhisa Athens», Ξεν.«Astir Palace») και Νίκος Λειβαδιάς & Αστέριος Κουστούδης («Tudor Hall», Ξεν.«King George»). Επιπλέον βραβεύθηκε το εστιατόριο «Σπονδή». Την απονομή έκανε η Υφυπουργός Τoυρισμού Σοφία Ζαχαράκη.
Με έναν Χρυσό Σκούφο και με βαθμό 15,5/20 βραβεύτηκαν οι Βασίλης Μουρατίδης («Squirrel», Ξεν.«Danai Beach Resort», Χαλκιδική), Βασίλης Κουμπής («Selene», Ξεν.«Katikies Garden», Σαντορίνη) και Τονυ Βρατσάνος («Matsuhisa Mykonos», Ξεν.«Belvedere»). Την βράβευση έκανε η Μαρία Γρίφσα, Senior Brand Manager Imported Waters της Nestle Hellas.
Με έναν Χρυσό Σκούφο και με βαθμό 16/20 βραβεύτηκαν οι Νίκος Μπίλλης («Botrini’s», Αθήνα), Βασίλης Κέρτσικωφ («Botrini’s», Ξεν.«Angsana Corfu», Κέρκυρα), Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου («Treehouse», Ξεν.«Ekies All Senses Resort», Χαλκιδική), Λευτέρης Λαζάρου («Varoulko Seaside», Αθήνα) και Γιώργος Γαβρίλος («Fresco», Ξεν.«Sani Dunes – Sani Resort», Χαλκιδική). Την βράβευση έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

 

Top Notch 2022

Alali Restaurant, Ξεν.«Astarte Suites», Σαντορίνη

Ανδρέας, Σέρρες

Avant Garden, Σύρος, New Entry

Baos, Ξεν. «Myconian Korali», Μύκονος

Bill & Coo, Ξεν. «Bill & Coo», Μύκονος

Bubo, Ξεν. «Ekies All Senses Resort», Χαλκιδική

The Club House, Ξεν. «Porto Zante Villas & Spa», Ζάκυνθος, New Entry

Cuvee, Ξεν. «Aqua Blu Boutique Hotel & Spa», Κως

Dome Real Cusine, Ξεν. «Nikopolis Hotel Thessaloniki», Θεσσαλονίκη

Grada Nuevo, Θεσσαλονίκη

Grandma’s, Ξεν. «Liostasi Hotel & Suites», Ίος

Jackie O Beach, Μύκονος

Kamares by Spondi, Ξεν. «Eagle’sPalace», Χαλκιδική

Kensho Ornos, Ξεν. «Kensho Ornos», Μύκονος

Kensho Psarou, Ξεν. «Kensho Boutique Hotels & Villas», Μύκονος

Kooc Taverna Secrets, Ξεν. «Costa Navarino», Μεσσηνία, Πελοπόννησος

Μαραθιά, Τήνος

Marea Sea Spirit, Θεσσαλονίκη, New Entry

Μαρίνα, Χαλκιδική

Melia, Ξεν. «Lesante Blu Beach Resort», Ζάκυνθος, New Entry

M Flavours, Αθήνα, New Entry

Milos Estiatorio, Ξεν. «XenodocheioMilos», Αθήνα

Nikkei, Αθήνα

Old Mill, Ξεν. «Elounda Mare», Ελούντα Κρήτη

Παπαϊωάννου, Καβούρι

Παπαϊωάννου, Κεφαλάρι

Παπαϊωάννου, Μικρολίμανο

Le Pavillon, Αθήνα, New Entry

Prosilio, Ζάκυνθος, New Entry

Sense, Ξεν. «AthensWas», Αθήνα

Sterna, Ξεν. «Kinsterna», Μονεμβάσια, Πελοπόννησος

Sushi Mou, Αθήνα

Τηλέμαχος Athens, Αθήνα

Travolta,  Αθήνα

Vezene, Αθήνα

Zuma, Ξεν. «CavoTagoo», Μύκονος, New Entry

Χαρούπι, Θεσσαλονίκη

 

Με την τιμητική διάκριση Top Notch βραβεύθηκαν οι Ανδρέας Σταυρίδης («Ανδρέας», Σέρρες), Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου («Bubo», Ξεν.«Ekies All Senses Resort», Χαλκιδική), Ντίνος Τορνιβούκας («Kamares by Spondi», Ξεν.«Eagle’s Palace», Χαλκιδική) και Θεόδωρος Γκαβέζος («Μαρίνα», Χαλκιδική). Την απονομή έκανε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.

 

Top Notch για τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης παρέλαβαν οι Μανόλης Παπουτσάκης («Χαρούπι»), Θεόκτιστος Σαρασίδης («Marea Sea Spirit»), Απόστολος Ρήγας («Grada Nuevo») και Στέφανος Σταμίδης («Dome Real Cuisine», Ξεν.«Nikopolis Hotel Thessaloniki»). Την βράβευση έκανe η Βίκυ Παπουτσάκη, Marketing Manager της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

 

Στη Ζάκυνθο η τιμητική διάκριση Top Notch απονεμήθηκε στους Jean Charles Métayer («The Club House», Ξεν.«Porto Zante Villas & Spa»), Κρίστυ Καραγεώργου («Prosilio») και Νίκο Ισπειρούδη («Melia», Ξεν.«Lesante Blu Beach Resort»). Την απονομή έκανε η Ελένη Μιχοπούλου, Managing Director της Συνέργια ΑΕ, αποκλειστικού αντιπόσωπου της Nespresso Professional.

 

Top Notch για τα εστιατόρια της Πελοποννήσου παρέλαβαν οι Γιάννης Παρίκος («Kooc Taverna Secret», Ξεν.«Costa Navarino», Πύλος) και Γιώργος Χάψας («Sterna», Ξεν.«Kinsterna», Μονεμβασιά). Την βράβευση έκανε ο Γιάννης Παϊζάνης, Εμπορικός Διευθυντής NUTRIA A.E. (Ιωνίς Ελαιόλαδο)

 

Με την τιμητική διάκριση Top Notch βραβεύθηκαν οι Μαρίνος Σουράνης («Μαραθιά», Τήνος), Μάκης Δεναξάς («Grandma’s», Ξεν.«Liostasi Hotel & Suites», Ίος), Άνταμ Κοντοβάς («Alali», Ξεν.«Astarte Suites», Σαντορίνη), Πέτρος Κεφαλιανός («Cuvee», Ξεν.«Aqua Blu Boutique Hotel & Spa», Κως) και Κώστας Μπουραντάς («Avant Garden», Σύρος). Την απονομή έκανε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

 

Στη Μύκονο η τιμητική διάκριση Top Notch απονεμήθηκε στους Χριστόφορο Πέσκια («Jackie O’ Beach»), Αγγέλα Μπιτσάνη («Kensho Ornos», Ξεν.«Kensho Ornos» & «Kensho Psarou Restaurant», Ξεν.«Kensho Boutique Hotels & Villas»), Ντίνο Φωτεινάκη («Bill & Coo», Ξεν.«Bill & Coo»), Σούλα Ευθυμίου-Λιάκου («Zuma», Ξεν.«Cavo Tagoo») και Παναγιώτη Τσουκάτο («Baos», Ξεν.«Myconian Korali»). Την απονομή έκανε η βουλευτής και πρώην Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

 

Top Notch για τα εστιατόρια της Αθήνας παρέλαβαν οι Γιώργος Παπαϊωάννου («Παπαϊωάννου Καβούρι», «Παπαϊωάννου Κεφαλάρι» & «Παπαϊωάννου Μικρολίμανο»), Γιώργος Μελισσάρης («Nikkei»), Δημήτρης Μπούτσαλης («MFlavours», Ξεν.«Athens Capital Center MGallery»), Jean Charles Métayer («Le Pavillon») και Δημήτρης Λαζάρου («Milos Estiatorio», Ξεν.«Xenodocheio Milos»). Την βράβευση έκανe o Θάνος Κυριαζής, Managing Director της Miele Hellas

 

Στην Αθήνα η τιμητική διάκριση Top Notch απονεμήθηκε στους Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο («Sense», Ξεν.«AthensWas»), Αντώνη Δρακουλαράκο («Sushi Mou»), Γιώργο Τσιλιγκίρη («Τηλέμαχος Athens»), Σπύρο Λιάκο («Travolta») και Άρη Βεζενέ («Vezené»). Τις διακρίσεις απένειμε η Όλγα Κριτσιμά, Γενική Διεθύντρια του Ομίλου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο μαζί με την Νίκη Καράνταλη, Αντιπρόεδρο του Ομίλου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο.

 

Βραβείο One To Watch 2022

Delta Restaurant, Αθήνα

Η Άννη Ηλιοπούλου, συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος και επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο από το εστιατόριο «Delta» (Αθήνα), το οποίο εγκαινιάζει το νέο βραβείο One to Watch που απονέμεται σε ένα καινούργιο εστιατόριο, το οποίο επιχειρεί μια καινοτόμα πρόταση.

Βραβείο Chef Patissier της Χρονιάς

Γιώργος Πλατινός (The Zillers στην Αθήνα, Lyvabettus Restaurant στη Σαντορίνη)

H Μαρίλυ Αργύρη, Senior Brand Manager Confectionary της Nestle Hellas (Nestle Dessert) με τον νικητή του νέου βραβείου Chef Patissier της χρονιάς, Γιώργο Πλατινό , του οποίου οι δημιουργίες ξεχώρισαν και αξιολογήθηκαν με τον υψηλότερο βαθμό στα εστιατόρια που βαθμολόγησε η επιτροπή των Χρυσών Σκούφων.

Βραβείο Κοινού 2022

Βασίλαινας, Αθήνα

Η Βιβή Βασιλείου, νικήτρια του διαγωνισμού “Ψήφισε το αγαπημένο σου εστιατόριο” με τον Θανάση Βασίλαινα από το εστιατόριο «Βασίλαινας» (Αθήνα), που κέρδισε το Βραβείο Κοινού και τον Βαγγέλη Μποκίδη, Senior Brand Manager – Mythos & Kaiser Brands, που απένειμε το βραβείο.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ