ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δ.Γάκης: «Πολιτική καραντίνα»

Φωτογραφία αρχείου
 

Η Τομεακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου ΚΚΕ με το δελτίο τύπου της στις 16-4-2020 επιμένει να συγκροτεί την αντιπολιτευτική της ταχτική ακροβατώντας στην πολιτική των ΙΣΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΑΘΕΣΗΣ της επίλυσης των προβλημάτων του λαού μας στο απώτερο μέλλον, έως ότου δηλαδή «ο λαός οργανώσει την πάλη του», αδιαφορώντας για τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης και των κερδοσκοπικών συμφερόντων.

Σε άρθρο μου στις 15-4-2020 στα τοπικά ΜΜΕ και με τίτλο: «Ο Τουρισμός θα κρίνει το μέγεθος της κρίσης, τοπικής και εθνικής», κατέθεσα δύο προτάσεις για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού στην τοπική και κατ´ επέκταση στην εθνική οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Προϋπόθεση της υλοποίησης των προτάσεων είναι η δέσμευση των επιχειρήσεων για διατήρηση των προϋπαρχουσών θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων:

1) Μέρος του αποθεματικού των 37 δις ευρώ που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στην κυβέρνηση της ΝΔ, το πράγματι «ματωμένο μαξιλαράκι», να ξαναεπιστρέψει σ’ αυτούς που ανήκει, δηλαδή στους εργαζόμενους, με την κάλυψη των μισθολογικών αμοιβών και των ασφαλιστικών εισφορών τους για όσο διάστημα η επιχείρηση που εργάζονταν παραμένει κλειστή.

2) Την απαλλαγή των επιχειρήσεων από όλες τις φορολογικές τους υποχρεώσεις αναλόγως του χρονικού διαστήματος που παραμένουν κλειστές. Η πρόταση αυτή ενισχύει την επίσπευση της λειτουργίας των επιχειρήσεων και επιπλέον δεν επιβαρύνει ουσιαστικά τον κρατικό προϋπολογισμό αφού όσο παραμένουν κλειστές δεν δημιουργούν μεγάλες απώλειες εσόδων.

Τι προτείνει όμως η Τομεακή επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ; Να αδιαφορήσουμε και να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν χωρίς να παρέμβουμε;

Να παρακολουθούμε απαθείς την αύξηση των 16.929 επιχειρήσεων που έκλεισαν και την αύξηση των 87.721 εργαζομένων που βρίσκονται εκτός εργασίας στην περιοχή μας;(Στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ).

Πιστεύει ότι μόνο έτσι δημιουργούνται οι συνθήκες για κοινωνικές αλλαγές;

Φοβάμαι ότι η Τομεακή επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου ΚΚΕ επιβεβαιώνει την σταθερή προσήλωση της στη μόνιμη πολιτική της καραντίνα.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ