ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε τουρκική ακταιωρό να καθοδηγεί βάρκα με μετανάστες προς τα ελληνικά νησιά!

 

Σκάφος του Λιμενικού προσπαθεί να αποτρέψει την είσοδο της λέμβου στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο –  Οι Τούρκοι αδειάζουν ανθρώπους στη θάλασσα! – Πνίγηκε ένα παιδί – Πάνω από 1000 αφίξεις στα νησιά

Συνοδεία τουρκικών ακταιωρών επιχειρούν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα λέμβοι με μετανάστες στο Αν. Αιγαίο, όπως μπορεί να διαπιστωθεί από το βίντεο και τις δύο φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Και το βίντεο, όπως και το σχετικό φωτογραφικό υλικό προέρχονται από το ίδιο συμβάν το οποίο εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί ανοικτά της Λέσβου στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς όπως φαίνεται και στο βίντεο, αλλά και στις φωτογραφίες, συνοδεύεται από τουρκική ακταιωρό η οποία παρακολουθεί την προσπάθεια του σκάφους του Λιμενικού Σώματος να αποτρέψει την είσοδο της λέμβου με τους αλλοδαπούς στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα κινείται με μεγάλη ταχύτητα κάνοντας ελιγμούς ενώ στο βίντεο φαίνεται ότι προσπαθεί να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Συνοδεία τουρκικών ακταιωρών οι λέμβοι με τους αλλοδαπούς στο Αιγαίο

Οπως έγινε γνωστό νωρίτερα με τη συνοδεία τουρκικής ακταιωρού έφτασε μέχρι τα ελληνικά χωρικά ύδατα το πρωί της Καθαράς Δευτέρας μια βάρκα με 48 μετανάστες που είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια.

Όταν ένα σκάφος του Λιμενικού προσέγγισε τη βάρκα με τους μετανάστες, ένα από τα 48 άτομα φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να τρύπησε το φουσκωτό με συνέπεια την ανατροπή του και με στόχο τα άτομα αυτά να πέσουν στη θάλασσα για να εξαναγκάσουν τα στελέχη του Λιμενικού να τα διασώσουν και να τα μεταφέρουν στη Λέσβο.

Όλα αυτά έγιναν δίπλα στην τουρκική ακταιωρό που παρακολουθούσε, ενώ οι Έλληνες λιμενικοί έκαναν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, όπως υποχρεούνται από το διεθνές δίκαιο. Επειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών του Λιμενικού 47 άτομα ανασύρθηκαν σώα, ενώ δυστυχώς ένα παιδί, που είχε πέσει στη θάλασσα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης χωρίς τις αισθήσεις του. Παρά τις προσπάθειές τους, οι γιατροί δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή. Ακόμη ένα παιδί από το σύνολο των 48 νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το περιστατικό που σημειώθηκε περίπου στις 8:30 στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του αεροδρομίου της Λέσβου δείχνει ότι οι Τούρκοι δεν διστάζουν να προχωρήσουν ακόμη και σε πνιγμούς μικρών παιδιών για να πλημμυρίσουν την Ευρώπη με μετανάστες και να προβάλλουν τον ισχυρισμό τους ότι η Ελλάδα αδιαφορεί για την ζωή μεταναστών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ