ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεκαπενταύγουστος με σαρωτικούς ελέγχους για τις τιμές σε ξαπλώστρες, κυλικεία πλοίων και καύσιμα

Ενόψει του Δεκαπενταύγουστου στο στόχαστρο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων μπαίνουν οι τιμές αγαθών και υπηρεσιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην τουριστική αγορά. Σε πρώτο πλάνο λοιπόν μπαίνουν ξαπλώστρες, κυλικεία πλοίων και καύσιμα.

Το δύσκολο έργο των ελέγχων έχει αναλάβει η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) που καλείται να διαχειριστεί τις αρκετές μέχρι τώρα καταγγελίες για τις τιμές σε ξαπλώστρες και σε είδη διατίμησης στα κυλικεία των πλοίων, ειδικά ενόψει του Δεκαπενταύγουστου. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έλεγχοι και στην αγορά καυσίμων, σε όλο το εύρος της από τα διυλιστήρια έως τα πρατήρια.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι εντείνονται οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ σε όλο το εύρος της αγοράς, ωστόσο οι καταγγελίες που φτάνουν αυτές τις ημέρες στο τηλεφωνικό κέντρο 1520 της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή αφορούν, κυρίως, σε ξαπλώστρες και ομπρέλες στις παραλίες καθώς και στις τιμές και την επάρκεια των ειδών διατίμησης στα κυλικεία των πλοίων ιδιαίτερα στις ακτοπλοϊκές γραμμές των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Ειδικότερα, στελέχη της ΔΙΜΕΑ ελέγχουν τους τιμοκαταλόγους στα κυλικεία των πλοίων για τα είδη, που υπόκεινται σε διατίμηση, αλλά και για το περιθώριο κέρδους, ενώ εξετάζεται εάν υπάρχει επάρκεια προϊόντων χαμηλότερου κόστους, όπως είναι π.χ. το μικρό μπουκάλι νερό.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ