ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω απεργίας ναυτεργατών στις 28 Φεβρουαρίου

 

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στις 28 Φεβρουαρίου καθώς και οι ναυτεργάτες θα συμμετέχουν στην μεγάλη απεργία της Τετάρτης.

Τα πλοία δεν θα αναχωρήσουν από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν προκηρύξει τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία.

Τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φλεβάρη είναι: Η απεργιακή κινητοποίηση των σωματείων της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου και θα λήξει στις 12:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Τα αιτήματα των ναυτεργατών είναι σε σχέση με τις λύσεις που διεκδικούν στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα που αντιμετωπίζουν. Ακόμα, οι ναυτεργάτες απεργούν για την υπογραφή συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις και μέτρα για την ακρίβεια. «Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους ναυτεργάτες, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου, να μη λείψει κανείς από τον απεργιακό αγώνα στις 28 Φλεβάρη» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. Κλιμάκια της ΠΕΝΕΝ θα βρίσκονται στα τρία λιμάνια της Αττικής από τις 5:30 το πρωί στις 28.2.2024 για περιφρούρηση της απεργίας.

Παράλληλα ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά.

lifo.gr – Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ