ΔΙΕΘΝΗ

«Δεν με ήθελε κανείς»: Έχει σύνδρομο Down, δεν έβρισκε πουθενά δουλειά, έφτιαξε δική της επιχείρηση και κάνουν ουρές

Η 30χρονη με σύνδρομο Down, Collette Divitto, είναι μία πετυχημένη επιχειρηματίας, μετά από πολλές δυσκολίες που πέρασε, βιώνοντας κοινωνικό αποκλεισμό.

Ειδικότερα, η Collette είναι σήμερα ιδιοκτήτρια ενός φούρνου στη Βοστώνη που λέγεται “Collettey’s cookies” και πουλάει τα πιο νόστιμα μπισκότα.

H αγάπη της για το ψήσιμο ξεκίνησε όταν ήταν στο Λύκειο, καθώς σε ηλικία των 15 έψηνε συνέχεια στον ελεύθερο χρόνο της στην κουζίνα της οικογένειας.

Όταν αποφοίτησε, μετακόμισε στη Βοστώνη και άρχισε να ψάχνει για δουλειά, αλλά η μια απόρριψη ερχόταν μετά την άλλη, αφού σε όσες συνεντεύξεις κι αν πήγε, έβρισκε κλειστές πόρτες, με τους περισσότερους να καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα ότι δεν ταίριαζε στο προφίλ της εταιρίας.

Όπως υπογράμμισε η ίδια «ήταν λυπηρό και ταυτόχρονα πολύ σκληρό. Εγώ αισθάνομαι ότι δεν με ήθελαν στη δουλειά επειδή έχω σύνδρομο Down. Κανείς δεν θα με προσλάμβανε, για αυτό αποφάσισα να ανοίξω την δική μου επιχείρηση».

Παρά την απογοήτευσή της, η 30χρονη με σύνδρομο Down αποφάσισε να μην το βάλει κάτω και να ανοίξει την δική της επιχείρηση, μετατρέποντας το χόμπι της σε επάγγελμα.

Έτσι, με τη βοήθεια της μητέρας και της αδελφής της, δημιούργησε τη δική της επιχείρηση, σε ηλικία 26 ετών, με μπισκότα που έφτιαχνε η ίδια με μυστική συνταγή, με σοκολάτα και κανέλα.

Όταν η ιστορία της δημοσιεύτηκε στο CBS Boston, οι παραγγελίες εκτοξεύτηκαν και η Collette πλέον δέχεται παραγγελίες από όλη την Αμερική και είναι μια επιτυχημένη επιχειρηματίας.

Η 30χρονη με σύνδρομο Down έχει προσλάβει προσωπικό με ειδικές ανάγκες

Μάλιστα, είναι πολύ χαρούμενη, διότι λόγω της αυξημένης δουλειάς της, μπορεί να προσλάβει προσωπικό με ειδικές ανάγκες και να προσφέρει χαρά σε όσους βίωσαν κοινωνικό αποκλεισμό, όπως έγινε και σε εκείνη.

Η 30χρονη ελπίζει η δική της ιστορία να εμπνεύσει τους ανθρώπους να ακολουθούν τα όνειρά τους και να μην το βάζουν κάτω, πάρα τις δυσκολίες που θα συναντήσουν.

30χρονη με σύνδρομο Down πετυχημένη επιχειρηματίας

enimerotiko.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ