ΔΙΑΦΟΡΑ

Δεν τελειώσαμε με το lockdown: Έρχονται απαγορεύσεις και το καλοκαίρι

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν;

Μπορεί το lockdown να φτάνει προς το τέλος του για την χώρα, αλλά σε τοπικό επίπεδο μπορεί να επανέρχεται, όπως επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στη διάρκεια της τελευταίας ενημέρωσης για την άρση των μέτρων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε τη νέα e-υπηρεσία για τον κορονοϊό στο covid-19.gov.gr, όπου από τη Δευτέρα 31 Μαΐου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα παρουσιάζει τους επιδημιολογικούς δείκτες, δηλαδή, τον δείκτη θετικότητας του, τον αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 πολίτες, την ανοδική ή καθοδική τάση των κρουσμάτων, όπως επίσης και την πορεία των εμβολιασμών.

Από τη νέα αυτή πλατφόρμα οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν ποιες περιοχές μπαίνουν στις «κόκκινες».

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε τα μέτρα τα οποία θα ισχύουν σε όποια περιοχή παρατηρείται έξαρση του κορονοϊού με αυξημένο ιολογικό φορτίο και θα μπαίνει στο «κόκκινο» θα είναι τα εξής:

 • απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως 6 το πρωί
 • σχετικά με την εστίαση, θα λειτουργούν αποκλειστικά οι ανοιχτοί τους χώροι και μόνο για καθήμενους και με αυστηρούς όρους και χωρίς μουσική
 • αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης
 • απαγόρευση συνάθροισης άνω των 9 ατόμων
 • αναστολή των οικοδομικών υπηρεσιών
 • αναστολή της τέλεσης των λειτουργιών εκτός από τις κηδείες

https://player.glomex.com/integration/1.525.4/iframe-player.html?origin=fullpage&pageUrl=https%3A%2F%2Fplayer.glomex.com%2Fintegration%2F1.525.4%2Fiframe-player.html%3FintegrationId%3D40599z13jxwy8hnd%26playlistId%3Dv-cbp1qu5teevd-st%26playlistIndex%3D0%26origin%3Dglomex-player%26pageUrl%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.athensmagazine.gr%252Farticle%252Fnews%252Fellada%252F514741-den-teleiwsame-me-to-lockdown-erxontai-apagoreyseis-kai-to-kalokairi&integrationId=40599z13jxwy8hnd&playlistId=v-cbp1qu5teevd-st&playlistIndex=0

 

Οι περιοχές που κινδυνεύουν

Συναγερμό για νέες τοπικές εξάρσεις του κοροναϊού σε πέντε περιοχές της χώρας σήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

«Αν και η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι καλή, υπάρχουν περιοχές που μας προβληματίζουν καθώς τις τελευταίες 5 μέρες έχει παρατηρηθεί αύξηση του ιικού φορτίου», είπε χαρακτηριστικά.

Οι περιοχές αυτές είναι:

 • Δήμος Ρόδου: Αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κατά 43%.
 • Δήμος Μυτιλήνης: Αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κατά 36%.
 • Περιφερειακή Ενότητα Σύρου: Αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κατά 50%.
 • Δήμος Τροιζηνίας: Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι χαμηλός, τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί εκθετική αύξηση καθώς οι νέες μολύνσεις έχουν υπερτριπλασιαστεί.
 • Δήμος Χανίων: Σήμερα έχει 213 ενεργά κρούσματα, ενώ στις 20 Μαϊου είχε 169. Πρόκειται δηλαδή για αύξηση της τάξης του 26%.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ