ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δενδροφύτευση στο ξενοδοχείο Caravia Beach Hotel & Bungalows στην Κω από μαθητές του Γυμνασίου Λ.Τ «Σωκράτης Φανουράκης» Χάλκης

 

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στο ξενοδοχείο Caravia Beach Hotel & Bungalows στην Κω από μαθητές του Γυμνασίου Λ.Τ «Σωκράτης Φανουράκης» Χάλκης, ως παράλληλη δράση στην διάρκεια της ετήσιας επίσκεψης των μαθητών.

Στη δενδροφύτευση οι μαθητές φύτεψαν βότανα και φυτά της Ιπποκρατικής συλλογής στον χώρο του ξενοδοχείου Caravia Beach δημιουργώντας έναν μικρό βοτανικό κήπο που τον αφιέρωσαν στην μνήμη του Ιδρυτή του Ιδρ. Λοχ. Φανουράκη και του ξενοδοχείου Caravia Beach, Σωκράτη Φανουράκη, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στη ζωή και την κοινωφελή προσφορά του.

Μερικά από τα βότανα της Ιπποκρατικής Συλλογής που φύτεψαν οι μαθητές ήταν μαντζουράνα, δεντρολίβανο, δάφνη, φασκόμηλο, δυόσμος κ.α, που είναι γνωστά από την αρχαιότητα για τις καλλυντικές και φαρμακευτικές τους ιδιότητες.

Αναρτήθηκε και ειδική αναμνηστική σήμανση με αναφορά στην εκδήλωση καθώς και για τη χρήση και τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων που βρίσκονται στον κήπο.

Στόχος της δράσης ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές χρήσιμες γνώσεις που αφορούν στην συλλογή των Ιπποκρατικών φυτών και στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Την όλη εκδήλωση διοργάνωσε το Ίδρυμα Λοχ. Φανουράκη σε συνεργασία με την διεύθυνση του ξενοδοχείου και ήταν μια δράση στα πλαίσια του εορτασμού των 10 χρόνων κοινωφελούς προσφοράς Ιδρύματος σε νέους και σε άτομα της τρίτης ηλικίας σε Κω και Χάλκη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που υλοποιήθηκε ταυτόχρονα στα δυο νησιά, όπου παρέχεται το κοινωφελές έργο σύμφωνα με τον Οργανισμό του Ιδρύματος- περιλάμβανε εκδήλωση βράβευσης στις 17.09.22 των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2022 (με παράλληλη ενημέρωση μαθητών/ φοιτητών για το πρόγραμμα υποτροφιών που παρέχονται από το Ίδρυμα).

Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα κλείσει με το μνημόσυνο στην μνήμη του ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Λοχ, Διογένη Φανουράκη στην γενέτειρά του Χάλκη στις 29 Οκτωβρίου 2022, στην οποία θα παραστούν πολλά μέλη της Ένωσης Αποστράτων Ρόδου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ